Documentaire over Wouter Duinisveld uitgezonden

VOORBURG – Op zondag 6 november zond Omroep West in het programma WestDoc de documentaire ‘Een triatleet met donorhart’ uit. De documentaire is gemaakt door Marjolein van den Berg, in samenwerking met de Hartstichting, en vertelt het verhaal van Wouter Duinisveld. De Voorburger sport veel, eet gezond, en heeft net kennisgemaakt met de triathlonsport als in december 2006 het noodlot toeslaat. Hij wordt ziek, en de virusinfectie slaat op zijn hart. Als gevolg daarvan functioneert zijn hart zo slecht dat hij een harttransplantatie moet ondergaan. Nog voor hij een donorhart kon krijgen kreeg hij een kunsthart geïmplanteerd omdat hij het anders niet zou redden. Op dat moment staat zijn leven op zijn kop. Na driekwart jaar met dat kunsthart te hebben rondgelopen, kreeg hij uiteindelijk een donorhart.

Op dat moment geloofde hij niet dat hij ooit nog een triathlon zal kunnen doen. Maar niets is minder waar. Zoals bekend, traint hij momenteel voor de Ironman 70.3 van Mallorca volgend jaar. Slechts twee mensen met een donorhart gingen hem daarbij voor.

Bronnen / Links:
Omroep West