Ook Bas Diederen naar Team4Talent

Bas Diederen heeft zich aangesloten bij het nieuwe triathlonteam Team4Talent. De meervoudig Nederlands kampioen op de Olympische afstand en halve triathlon maakt vanaf heden deel uit van de groep talentvolle atleten. Diederen heeft zich met zijn jarenlange ervaring ruimschoots bewezen, maar richtte zich sinds enige tijd op de lange afstand. Hij was onlangs zeer succesvol tijdens het WK Ironman op Hawaï (26e overall en snelste age-grouper), wat laat zien dat hij zich op de lange afstand kan meten met de wereldtop.

Diederen: “Ik wilde eigenlijk stoppen na Hawaï, maar door Team4Talent ga ik toch door. Het unieke concept en de nieuwe en gedreven aanpak hebben mij er toe gezet een nieuwe weg in te slaan. Het is een enorme uitdaging om de nieuwe doelen voor komend jaar te bereiken, maar ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken! Mijn voorspelling is dat Team4Talent de triathlonsport gaat veranderen de komende jaren…”

Atleten manager John Nagelhout is zeer content met de komst van Bas Diederen binnen het team. “Op dit moment is Bas Diederen de beste triatleet van Nederland. Hij past perfect in de Team4Talent gedachte: professionals brengen hun kennis over op talenten. Met al zijn titels en ervaring op hoog niveau is Bas de perfecte toevoeging en maakt hij het team compleet.”

Bas Diederen zal zich richten op de NK Sprint en OD en wil zijn ranking op de ITU points list verbeteren. Ook heeft hij als doel om in het WK teamrelay team te komen.

Bronnen / Links:
– Anne Hendriksen
Team4Talent