Kalenders

In dit hoofdstuk vind je de actuele (wedstrijd)kalenders van multi-duursport evenementen in en buiten Nederland. Deze kalenders zijn opgesteld onder andere op basis van de wedstrijdkalender van de Nederlandse Triathlon Bond.

Nationale wedstrijdkalender

In de nationale wedstrijdkalender vind je het volledige overzicht van alle duathlons, triathlons, zwemlopen en andere multi-duursport evenementen in Nederland. Als je doorklikt op een bepaald evenement kom je op een informatiepagina met meer details over het betreffende evenement.
Doorklikken op de evt. achter de wedstrijd vermeld staande circuit-aanduidingen (bijvoorbeeld [DC]) leidt rechtstreeks naar de betreffende informatiepagina van dat circuit met een overzicht van de in dat circuit opgenomen wedstrijden.
Meer informatie over de diverse (nationale en internationale) standaard-afstanden bij multi-duursport evenementen vind je in de legenda.

Internationale wedstrijdkalender

In deze kalender vind je een selectie van de grote internationale wedstrijden en kampioenschappen.

Overige evenementen

In deze kalender vind je overige triathlon- en duursportgerelateerde evenementen als wetsuittestdagen, trainingsstages, clinics, congressen et cetera.

Wedstrijdcircuits

Diverse wedstrijden zijn opgenomen in landelijke en/of regionale wedstrijdcircuits, sommige zelfs in meerdere circuits tegelijk. Circuit-wedstrijden zijn in de kalender achter de vermelding met een afkorting (bijvoorbeeld [VC]) gemarkeerd. Doorklikken op deze circuit-aanduiding brengt je naar de informatiepagina van het betreffende wedstrijdcircuit. Een volledig overzicht van alle regionale, nationale en internationale circuits is uiteraard ook voorhanden.

Inschrijven

Als je je wil inschrijven voor een evenement: nagenoeg alle evenementen hebben de mogelijkheid om online je voorinschrijving te regelen. Papieren inschrijving is inmiddels nagenoeg uitgestorven. De meeste evenementen maken gebruik van het centraal inschrijfsysteem van de NTB: ntbinschrijvingen.nl. Enkele organisaties hebben een eigen online inschrijving op hun site, en sommigen maken gebruik van een andere dienst zoals inschrijven.nl.