Triatleet met donorhart op weg naar Mallorca

Wouter Duinisveld actief tijdens de achtste triathlon van Spijkenisse dit jaar

Wouter Duinisveld actief tijdens de achtste triathlon van Spijkenisse dit jaar

VOORBURG - Wouter Duinisveld gaat op 12 mei 2012 deelnemen aan de Ironman 70.3 in Mallorca. Dat is op zichzelf niet opzienbarend. Wat zijn ambitie bijzonder maakt, is dat Duinisveld rondloopt met een donorhart. Met zijn deelname aan Mallorca zal hij de derde harttransplantatiepatiënt wereldwijd zijn die meedoet aan een halve triathlon.

Bijna vier jaar geleden sloeg voor Duinisveld het noodlot toe. Na een zeer sportief en gezond leven kreeg de triatleet van de Residentie Triathlon Club op dertigjarige leeftijd een donorhart. Een virusinfectie had zijn hartspier ernstig beschadigd. Dit nieuws veranderde zijn leven volledig. Nog voor hij een donorhart kon krijgen kreeg hij een kunsthart geïmplanteerd omdat hij het anders niet zou redden. Na driekwart jaar met dat kunsthart te hebben rondgelopen, kreeg hij uiteindelijk een donorhart.

Zijn droom om deel te nemen aan een halve triathlon was er al voordat hij ziek werd, en is altijd blijven bestaan. Na jaren van revalidatie en stapsgewijs weer opbouwen met sporten, kon Duinisveld dit seizoen weer voorzichtig beginnen met achtste triathlons en kon hij uiteindelijk zelfs nog een kwart triathlon doen. Volgend jaar staat de grote uitdaging van de halve op het programma.

Duinisveld heeft aan den lijve ondervonden wat het is om afhankelijk te zijn van een donor-orgaan en zet zich daarom ook letterlijk met hart en ziel in voor het onder de aandacht brengen van het belang van orgaandonatie en donorregistratie. Waar dat mogelijk is, koppelt hij zijn sportieve doelen aan dit streven. Om deze reden heeft hij in de afgelopen jaren dan ook regelmatig de lokale, regionale en landelijke media opgezocht. Momenteel maakt Omroep West een documentaire over hem en zijn voorbereidingen voor de Ironman 70.3 van Mallorca. Deze zal later in het najaar uitgezonden worden.

Voor deze eerstvolgende sportieve mijlpaal is Duinisveld nog naarstig op zoek naar mensen en bedrijven die hem en zijn goede doel van orgaandonatie willen ondersteunen. Meer informatie is te vinden op zijn website: www.ikworddonor.nl. En uiteraard kan men daar ook zijn of haar sponsortoezegging kwijt.

Bronnen / Links:
- Ik word donor

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.