Nederlandse ploeg op weg naar WK Duathlon Gijon

GIJON (ESP) - De Nederlandse ploeg is onderweg naar het WK Duathlon in het Spaanse Gijon, aanstaand weekend. De ploeg bestaat uit zes atleten en coaches Armand van der Smissen en Koen de Haan. Ruth van der Meijden en Stefanie Bouma zijn de belangrijkste troeven van de WK-ploeg. Allebei hebben ze de nodige ervaring op het internationale strijdtoneel. Bouma toonde recent in Frankrijk aan in goede vorm te zijn en werd vorig weekend derde op het NK in Tilburg. Van der Meijden won de Europese titel al eens en haar beste klassering op een WK was de vierde plek in Concord in 2009. Afgelopen zondag werd ze nationaal kampioene. Beide vrouwen mikken op een topklassering.

Bij de mannen komt namens Nederland alleen Wouter Kegge in actie. De Utrechter maakte dit jaar goede vorderingen, bewees zich in het sterk bezette duathloncircuit van Frankrijk en voert de nationale ranglijst aan. Kegge liet het NK schieten om zich optimaal voor te bereiden op de mondiale titelstrijd. IN dezelfde startserie zal Thomas Bruins strijden op het WK voor neosenioren. Bruins, een in Australië wonende Nederlander, maakt zijn debuut in het internationale veld. Bij de mannen wordt dan ook veel verwacht van de Spaanse, Portugese en Engelse ploeg. Het fietsparcours is nagenoeg vlak, maar in het loopparcours zit een pittig klimmetje. De vrouwen starten zaterdag om 11.45 uur en de mannen om 14.45 uur.

Ook de junioren hebben hun WK-titelstrijd in Gijon. Namens Nederland starten Juul van der Kruijs en Jorik van Egdom. Van de Kruijs probeert de stijgende lijn van zijn prestaties door te zetten. Hij werd dit jaar achtste op het EK en begint aan zijn vierde internationale titelstrijd. Van Egdom is nog jong, mag nog enkele jaren deelnemen in de juniorencategorie, maar is in vorm en wil bij de beteren meedoen.

Bronnen / Links:
WK Duathlon, Gijon

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.