Sport-Events zet in 2012 twee innovatieve formats neer

Bij onze zuiderburen staan volgend jaar twee innovatieve triathlonformats op stapel. Sport-events organiseert er op 10 juni 2012 de eerste 111 triathlon van de Benelux. Dit format – dankzij Tri-Star groot aan het worden – bestaat uit 1km zwemmen, 100km fietsen en 10km lopen. Plaats van handeling is het bij ons Nederlanders zeer populaire La Roche-en-Ardenne. Op het menu staan maar liefst 1900 hoogtemeters tijdens het fietsen en 250 hoogtemeters tijdens het lopen.

Ruim anderhalve maand later organiseert Sport-Events in het naburige piepkleine dorpje Nisramont hun eerste Nisraman. Deze wedstdrijd is de opvolger van de ‘Grand Raid Nisramont’ die Sport-Events in de afgelopen twee jaar neerzette. Bij de Nisraman dient er ‘slechts’ 69km overwonnen te worden. Maar met 1km zwemmen, 42km fietsen, 16km mountainbiken en 10km trailrunnen zit het venijn hem duidelijk in de staart. Opnieuw vormt de mooie Ardennen met de vele heuvels het decor voor deze nieuwe wedstrijd.

Momenteel loopt er tot en met 15 november een aanbieding om voor deze twee wedstrijden tegelijk in te schrijven en kan je op hun Facebook-pagina twee gratis startbewijzen winnen. Voor de 111-triathlon zijn er 300 startbewijzen, voor de Nisraman slechts 75.

Bronnen / Links:
– Wim de Doncker
– Sport-Events