Twitterspreekuur Sportzorg.nl over hardlopen

Sportzorg.nl organiseert samen met sportmedisch adviescentrum Jessica Gal Sportartsen op dinsdag 11 oktober een twitterspreekuur rond het thema ‘hardlopen en gezondheid’. Sportartsen Jessica Gal en Hiske Kneepkens nemen dan tussen 20.00 – 21.00 uur plaats achter het toetsenbord om vragen te beantwoorden die via Twitter binnenkomen.

Hardlopen is een populaire sport in Nederland, die jaarlijks door ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders wordt beoefend. Het is ook een sport die veel blessures veroorzaakt. Jaarlijks lopen hardlopers 390.000 blessures op, waarvan er 120.000 medisch behandeld worden. Hardlopen is daarmee na veldvoetbal de sport met het grootste aantal blessures.

Via het Twitterspreekuur kunnen hardlopers vragen stellen over bijvoorbeeld vochtgebruik, diverse klachten / pijntjes die opspelen tijdens het hardlopen, het voorkomen van blessures, nut van een sportmedisch onderzoek, plotse hartdood en nog veel meer. Sportartsen Jessica Gal en Hiske Kneepkens zullen waardevolle tips en adviezen geven waarmee hardlopers hun voordeel kunnen doen.

Het twitterspreekuur is dinsdagavond 11 oktober 2011 van 20.00 uur tot 21.00 uur. Sportartsen Jessica Gal en Hiske Kneepkens zitten klaar voor het beantwoorden van de vragen op Twitter.com/Sportartsen. Gebruik de hashtag #sportzorg om mee te twitteren.

De komende maanden zullen ook voor andere doelgroepen/sporten twitterspreekuren worden georganiseerd.

Bronnen / Links:
Sportzorg.nl