Programma Almere Holland Triathlon 2012

ALMERE – Tijdens de Nacht van DE Triathlon is het programma van de Almere Holland Triathlon voor 2012 bekend gemaakt. Het is zeer duidelijk dat de nieuwe mensen in de organisatie een frisse wind laten waaien en het siert de organisatie dat na een jaar met veel tegenslag men nu al zo daadkrachtig nieuwe stappen maakt om de Holland Triathlon opnieuw op de kaart probeert te zetten.

In de eerste plaats is er geschoven met de datum. Het evenement zal volgend jaar op 7 en 8 september gaan plaatsvinden. Daarnaast wordt er gesleuteld aan de parcoursen. En ook in het programma enkele nieuwe onderdelen. Voor de dertigste editie is het nieuwe programma als volgt:
Vrijdag 7 september: ‘s middags de scholentriathlon en ‘s avonds een nieuw onderdeel: de ‘Avond Team Relay’ supersprint. Twee dames en twee heren leggen in supersprint (elk achtereenvolgens 250m zwemmen – 6km. fietsen – 2km. lopen) een teamtriathlon af.
Zaterdag 8 september: Naast de hele triathlon zal voor het eerst in de geschiedenis van de Holland Triathlon er ook een halve triathlon op het programma staan. De Triple Play en de Business-triathlon zijn uit het programma gehaald.

Het fiets- en het loopparcours zullen ook een wijziging ondergaan. De drie ronden fietsen en drie ronden lopen zullen worden veranderd in vier ronden van 45 km fietsen respectievelijk 10.55 km lopen. De deelnemers zullen dus vaker het publiek passeren en de wedstrijd zal ook voor de toeschouwers een stuk aantrekkelijker worden. Door de toevoeging van de halve afstand en de kleinere ronden zullen er aanzienlijk meer deelnemers op het parcours aanwezig zijn, en dat zal de sfeer in het stadion en langs het parcours ten goede komen.

Op de website van de Holland Triathlon staat nog geen verdere informatie, maar ik denk dat de organisatie de limiet voor de halve triathlon lekker ruim moet nemen. Ergens in de trant van 7½ uur of 8 uur. Dan is het voor iedereen probleemloos haalbaar en de finish ligt er toch. Dat betekent dat het ook voor de minder snelle goden finishen wordt in een stadion dat nog vol met mensen zit.

Nederland is naar het zich laat aanzien in 2012 weer een halve triathlon rijker.