Weer gezellige ‘Nacht van DE triathlon’ bij FlevOnice

Frank Heldoorn staat Omroep Flevoland te woord

Frank Heldoorn staat Omroep Flevoland te woord

BIDDINGHUIZEN – Voor de vierde keer in successie vond zaterdag de ‘Nacht van DE triathlon’ plaats, waarbij naast initiatiefnemer Frank Heldoorn sinds vorig jaar ook Triathlonweb (inmiddels dus Triathlon226) aan verbonden is. Dit keer was de buiten-ijsbaan van FlevOnice de gastlocatie. De geplande skeelertraining op de 5 kilometer lange asfaltbaan viel echter letterlijk in het water, aangezien de baan te nat was. Nu werd de skeelertraining noodgedwongen op het parkeerterrein afgewerkt, waarna Heldoorn de groep nog even meenam voor een looptraining over onder andere het golfterrein van Dorhout Mees.

In de tussentijd druppelden de deelnemers verder binnen en werden in de zaal alle AV-voorzieningen opgesteld, waaaronder weer het mega-scherm en beamer die wederom beschikbaar gesteld waren door Multi-atleet Marcel Krijtenberg, van Krijtenberg Sound & Vision

De ruim zestig aanwezigen konden onder het genot van een pastabuffet vervolgens genieten van weer een prachtige wedstrijd, in het gezelschap van diverse collega-triathlongekken. Heldoorn voorzag met enige regelmaat de wedstrijd van eigen commentaar en updates over de Nederlanders. Ondertussen kwam ook nog een ploeg van Omroep Flevoland wat beelden maken van de Nacht, om daarna nog wat na te praten met enkele aanwezige Almeerse triatleten. In het nieuws van Omroep Flevoland van zondag
9 oktober is de reportage uitgezonden (item over de ‘Nacht’ vanaf 3:29).

Later op de avond werd in de andere vleugel van FlevOnice ook de film ‘Dwaas of triatleet’ vertoond. Een bijzonder mooie productie waarin Rob de Boer zijn vrouw Hanneke, samen met Ingrid Eelkema, André Schaap en Christa Hofstra een jaar lang heeft gevolgt op hun weg naar Almere 2011. De galapremière had eerder die middag in Leiden plaatsgevonden, waarna de groep naar Biddinghuizen toog voor een tweede sessie. De film is binnenkort ook te zien via Triathlon TV.

Naast de Hawaii-beelden en – uiteraard – de Triathlon-Trivia Quiz was er in de avond ook nog wat ruimte voor serieuzer discussie. Jefry Visser gaf een doorkijkje in de plannen en ideeën van de Holland Triathlon om het evenement in 2012 weer een nieuwe impuls te geven. Met name wordt gedacht aan de toevoeging van een halve triathlon aan het programma, en als opwarmertje een spectaculaire korte teamtriathlon.

Nadat de eerste finishers bekend waren, kon ook de prijswinnaar in de Hawaii-pool bekend worden gemaakt. Van alle deelnemers – zowel online als onder de aanwezigen in FlevOnice – wist Bart van Montfoort het uiteindelijke podium het best te voorspellen, met (als enige) vier van de zes podiumwinnaars juist. Hij kan dus een leuk prijsje tegemoet zien van Tri-Run. Bijzondere vermelding krijgen hier nog Gerard Terwisscha van Scheltinga en Bart Rijborz, die als enige twee deelnemers Pete Jacobs tipten in de top-drie.