Nieuw Belgisch triathlonboek op de markt

ARENDONK (BEL) – Onze zuiderburen zijn dit jaar productief als het gaat om triathlongerelateerde boeken. Eerder dit jaar verscheen al het boek ‘Ik word triatleet’, en deze week is er weer een nieuw boek verschenen, ditmaal van de hand van Dirk Baelus. Op 10 oktober verschijnt zijn boek ‘Pure kracht’, waarin hij beschrijft hoe een gezonde voeding en levensstijl hem vleugels geeft. Meer nog, hij toont aan dat topsport mogelijk is op een volledig natuurlijke wijze. Met dit boek hoopt hij anderen te inspireren. In zijn boek zijn eenvoudige tips voor een gezonder voedingspatroon voor iedereen te vinden.

De Belg groeide op in de drankenhandel van zijn vader. Na zijn studie opende hij een café in zijn geboortedorp Arendonk. Vierenhalf jaar stond hij in het nachtleven, at ongezond, dronk en rookte. Nadat hij zich eind 2004 blesseerde bij het voetballen is hij zich gaan richten op de triathlon. Eenmaal daaraan verslingerd ging hij op zoek naar de voeding, het dieet of de levenswijze die hem de meeste energie zou geven. Klassieke sportvoeding kon zijn lichaam niet verdragen. Na het uittesten van enkele diëten en na het lezen van boeken kwam hij terecht bij de macrobiotiek. Dat interesseerde hem en hij voelde gaandeweg dat dat voor hem de oplossing was. Hij begon er zich in thuis te voelen en ondervond meer energie en vitaliteit. Sinds januari 2007 eet hij macrobiotisch. Nu zou hij niet meer anders kunnen, promoot hij natuurlijke voeding en geeft hij zelfs kookworkshops.

‘Pure kracht’ (ISBN 9789002239571) telt ca. 200 pagina’s en wordt uitgegeven door Standaard Uitgeverij. Het boek zal ongeveer €15,95 gaan kosten.

Bronnen / Links:
– Website Dirk Baelus