Heleen bij de Vaate start met nieuwe Isaac Muon TT fiets op Hawaii

KAILUA-KONA (USA) – Komende zaterdag zal Heleen bij de Vaate voor de vierde keer aan de start staan van de Ironman op Hawaii, de seizoensfinale op de hele triathlon. De traditionele wedstrijd kent het sterkste startveld ter wereld op de hele triathlon en wordt daarom gezien als het officieuze wereldkampioenschap.

Dit jaar verliep de kwalificatie voor de professionals via een nieuw geintroduceerde wereldranglijst. Alleen de beste vijftig heren en dertig dames kregen een startbewijs. Met de achtste plaats op deze ranking voldeed Bij de Vaate hier ruimschoots aan. Punten voor deze ranking behaalde ze onder andere in juli in de Ironman van Klagenfurt, waar ze als vierde eindigde. Het was haar sterkste wedstrijd van het seizoen, waarin ze haar persoonlijk record met 11 minuten verbeterde en daarmee uitkwam op een eindtijd onder de voor vrouwen magische grens van 9 uur (8:56:11 om precies te zijn).

Dit jaar zal de naar Frankrijk verhuisde triatlete starten op een gloednieuw model tijdritfiets: de Isaac Muon TT. Ze verlengde onlangs haar sponsorcontract met fietsenmerk Isaac, dat een nieuwe aerodynamische tijdritfiets ontwikkelde. Bij de Vaate zelf werd nadrukkelijk betrokken in de ontwikkeling van de fiets. Ze reed dit voorjaar al testritten op een prototype, dat met haar feedback nog werd verbeterd. Op Hawaii zal Bij de Vaate de eerste atlete zijn die met de nieuwe tijdritfiets in actie komt, waarna het model in 2012 ook voor consumenten op de markt komt.

Bronnen / Links:
- Website Heleen bij de Vaate
- Isaac Cycles

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

4 reacties

 1. Hans van Vlijmen - 23 oktober 2011:

  Deze fiets heb ik op Bikemaotion gezien prachtig frame maar slecht verwerkte kabels aan de stuurinrichting Isaac zou eens moeten kijken bij Argon 18 en met name de Argon 18 E 118

 2. Sander - 3 oktober 2011:

  Sponsornieuws of niet, het is een kek fietsje. Interessante wielkeuze ook op de foto trouwens. Enig idee waarom geen 2x vierspaaks?

 3. Cesar Beilo - 3 oktober 2011:

  Wellicht is het dan handig om het onder kopje sponsornieuws te plaatsen. Iets met het beestje bij de naam noemen.

  Ook dat was gebeurd (geplaatst in de categorie ‘overige business-nieuws), maar in het specifieke geval werd het in de breadcrumbs overruled doordat we het ook (niet geheel onterecht overigens) ook gecategoriseerd hadden als ‘atleten nieuws’. Maar is dit nu ècht iets voor de comments?

 4. Cesar Beilo - 3 oktober 2011:

  Met alle respect maar is dat techtalk of gewoon reclame?

  Noot redactie: het is sponsornieuws. Soortgelijke berichten zijn in het verleden al vaker verschenen, wandel maar even door de timeline.