Heleen bij de Vaate start met nieuwe Isaac Muon TT fiets op Hawaii

KAILUA-KONA (USA) – Komende zaterdag zal Heleen bij de Vaate voor de vierde keer aan de start staan van de Ironman op Hawaii, de seizoensfinale op de hele triathlon. De traditionele wedstrijd kent het sterkste startveld ter wereld op de hele triathlon en wordt daarom gezien als het officieuze wereldkampioenschap.

Dit jaar verliep de kwalificatie voor de professionals via een nieuw geintroduceerde wereldranglijst. Alleen de beste vijftig heren en dertig dames kregen een startbewijs. Met de achtste plaats op deze ranking voldeed Bij de Vaate hier ruimschoots aan. Punten voor deze ranking behaalde ze onder andere in juli in de Ironman van Klagenfurt, waar ze als vierde eindigde. Het was haar sterkste wedstrijd van het seizoen, waarin ze haar persoonlijk record met 11 minuten verbeterde en daarmee uitkwam op een eindtijd onder de voor vrouwen magische grens van 9 uur (8:56:11 om precies te zijn).

Dit jaar zal de naar Frankrijk verhuisde triatlete starten op een gloednieuw model tijdritfiets: de Isaac Muon TT. Ze verlengde onlangs haar sponsorcontract met fietsenmerk Isaac, dat een nieuwe aerodynamische tijdritfiets ontwikkelde. Bij de Vaate zelf werd nadrukkelijk betrokken in de ontwikkeling van de fiets. Ze reed dit voorjaar al testritten op een prototype, dat met haar feedback nog werd verbeterd. Op Hawaii zal Bij de Vaate de eerste atlete zijn die met de nieuwe tijdritfiets in actie komt, waarna het model in 2012 ook voor consumenten op de markt komt.

Bronnen / Links:
Website Heleen bij de Vaate
Isaac Cycles