Triathlon Stein maakt definitief doorstart in 2012

STEIN – In juli werd al aangekondigd dat de triathlon van Stein een doorstart zou krijgen, nadat een in mei het droeve nieuws kwam dat het evenement in 2011 geen doorgang kon vinden. Oud-voorzitter van de Stichting Triathlon Stein Harrie Impelmans, race-director Frank Heldoorn, speaker Ruud de Haan en Inga Daemen konden het niet verkroppen als deze wedstrijd definitief van de kalender zou verdwijnen en zetten hun schouders onder een initiatief om deze Nederlandse klassieker in 2012 weer terug op de kalender te zetten. Gisteren maakten ze bekend dat de plannen definitief doorgaan.

In het weekend van 23 en 24 juni 2012 zal Stein weer als vanouds bruisen van triathlonactiviteiten. Op zaterdag zullen er een kinderduathlon, een kinderduathlon voor kinderen met een beperking en een sprint-triathlon georganiseerd worden. Op zondag zal de halve triathlon van Stein in ere hersteld worden. Deze wedstrijd zal gehouden worden over 1900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en 20 kilometer lopen.

Het huidige bestuur heeft zich tot doel gesteld de komende jaren deze wedstrijd opnieuw uit te bouwen tot een evenement met internationale uitstraling.