Hawaii Ironman: one week to go!

Over een week is het alweer zover. De Hawaii Ironman. Voor een grote groep triatleten het ultieme doel. Ook dit jaar weer met een redelijk aantal Nederlandse atleten aan de start – die live gevolgd gaan worden door een behoorlijk aantal atleten tijdens de door Triathlon226 georganiseerde Nacht van de Triathlon bij FlevOnice te Biddinghuizen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus komt allen om er weer een groot spektakel van te maken. Ik maak meteen van de gelegenheid gebruik om een een oproep te doen aan de beste Nederlandse atleten op de triathlon om ook naar de Nacht te komen. Goed voor jullie sponsoren en heel erg leuk voor de aanwezige triatleten om de namen die zij altijd ver boven hun in de uitslagen zien staan eens in levende lijve te kunnen ontmoeten.

Maar er is meer. Het belooft een boeiende wedstrijd te gaan worden. De winnaar van verleden jaar Chris ‘Macca’ McCormack zal zijn titel niet verdedigen, dus alle opties liggen open. De belangrijkste titelkandidaten zijn Andreas Raelert, Rasmus Henning, Craig Alexander, Chris Lieto, etc. Bij de dames liggen de verhoudingen iets anders. De grootste tegenstander van Chrissie Wellington is zijzelf. Uitgaande van normale omstandigheden en dat zij voldoende is hersteld van haar recente valpartij zullen de andere dames gaan strijden om de overige ereplaatsen. Maar Hawaii is een bijzondere wedstrijd, dus wie weet wat Leanda Cave, Julie Dibens, Mirinda Carfrae of een van de vele anderen zoals Yvonne van Vlerken nog kunnen gaan presteren.

Omdat Hawaii toch het ‘echte’ WK van de triathlonsport is, heeft Triathlon226 een kleine Ironman-contest georganiseerd met een paar vragen. Je kunt hier je antwoorden inzenden en de winnaar is een paar schoenen rijker. Zijn er meerdere winnaars dan wordt het paar schoenen onder hen verloot. Inzenden kan tot zaterdag
8 oktober, 12.00 uur.

Vraag 1. Op welke fiets gaat Craig Alexander in Hawaii starten?

Vraag 2. Hoe luidt de echte naam van Chrissie Wellington?

Vraag 3. Noem een Pro triathlonkoppel aan de start.

Vraag 4. Wie worden de winaar en winnares?

Vraag 5. Van welk merk fietsen staan er het meest aan de start en hoeveel?

ennn… natuurlijk staat ook onze Ironman Hawaii 2011 pool nog steeds open!