9-10-11: Vierde Nacht van DE triathlon

[updated] – Terwijl ‘s werelds beste triatleten zich verzamelen op Big Island, vindt er ook dit jaar in Nederland weer een ‘Nacht van DE triathlon’ plaats. Dit keer in FlevOnice in Biddinghuizen, en wel in de nacht van 8 op 9 oktober 2011. Een passende (sport)locatie voor een sportfeestje, ook al kan er op dat moment nog niet geschaatst worden.

Samen met initiatiefnemer daarvan, Frank Heldoorn, en mede ondersteund door de NTB gaan we er dit jaar weer een mooie feestelijke avond van maken, met muziek, een triathlonquiz èn uiteraad de live-beelden uit Hawaii. Als extraatje bij deze editie krijgen we ook de publieke première van de film ‘Dwaas of triatleet’, waarin vier Leidse triatleten gevolgd worden in hun voorbereiding op de Holland Triathlon van Almere. Eerder op de dag wordt de film voor het eerst vertoond, zij het aan een besloten gezelschap. Zowel de filmmaker Rob de Boer als de hoofdpersonen in de film zullen daarna bij de Nacht aanwezig zijn.

De avond wordt net als de vorige jaren met commentaar omlijst door triathlonspeaker Ruud de Haan, waarbij we hopelijk ook weer gedurende de avond en nacht kunnen inzoomen op de verrichtingen van de Nederlandse atleten die daar meedoen.

Uiteraard zal de inwendige atleet niet vergeten worden. De ‘Nacht’ start omstreeks 15.30 uur met een gezamenlijke lichte trainingssessie, en na het omkleden en douchen zal er voor iedereen een buffet geserveerd worden.

Ondanks dat de Ironman van Hawaii – logischerwijs – centraal staat bij deze ‘Nacht’, is iedereen die gek is van triathlon en duathlon over welke afstand dan ook van harte welkom.

Deelname aan de ‘Nacht’ kost 20 euro. Vooraanmelding is noodzakelijk en kan uiterlijk tot en met dinsdag 4 oktober. Aanmelden voor de Nacht van DE triathlon 2011 kan met dit inschrijfformulier.