Eerste editie Triathlon010 voor Koen de Leeuw en Maria Oorsprong

ROTTERDAM – De eerste editie van de Triathlon010, in en rond de Willem-Alexander roeibaan achter de Rottemeren, is vandaag een prooi geworden voor Koen de Leeuw en Maria Oorsprong. De Leeuw was uiteindelijk zijn teamgenoot Gerbert van den Biggelaar te snel af en bleef als enige atleet onder het uur in de wedstrijd die op alle onderdelen net even wat langer was dan de gebruikelijke achtste triathlon. Met ruim 600 deelnemers en een volgeboekt huis op een eerste editie, met daarnaast een dag vol mooie wedstrijden mag de Triathlon010 bogen op een zeer geslaagd debuut.

In de eerste van de zes wedstrijdseries van de dag werd meteen de toon gezet. Al bij het zwemmen zetten Van den Biggelaar en Vaes de concurrentie op afstand, om daarna nog verder uit te lopen. Vaes verloor bij het uitkomen van het water en in de eerste wissel de aansluiting met Van den Biggelaar, die daarna langzaam maar gestaag steeds verder wegkroop. Daarna leek lange tijd de strijd gestreden en de eindwinnaar van de dag zeker, totdat in de derde serie Koen de Leeuw met een sterk fietsonderdeel de tijd van zijn TriMates-teamgenoot aanviel en zijn tijdvoorsprong tijdens het lopen wist vast te houden. Vaes bleef met zijn tijd uiteindelijk op het podium, maar voor de plaatsen daarachter maakten Thijs Hagelstein en Kevin Gideonse in de slotserie er nog een spannend duel van. Een duel dat uiteindelijk aan de meet met een paar haarlengtes uitviel in het voordeel van Hagelstein, nadat hij tijdens het lopen door Gideonse was bijgehaald. Zij stootten de snelste loper van de dag, Maarten Witteman, met hun optreden net buiten de top-vijf.
Een bijzonder optreden was er nog in de vijfde startserie voor de broers Tim en Simon den Braber, die één en twee werden in hun serie en daarmee als zestien- respectievelijk veertienjarige hun (soms veel) oudere concurrenten af wisten te troeven.

Bij de vrouwen ging de eerste serie naar oud-zwemster Madelon Baans, maar door de starters uit de latere series werd zij uit de top-tien verdreven. Maria Oorsprong legde in de vierde startserie de lat meteen hoog, niet alleen qua tijd maar ook door als tweede overall te finishen achter master Mark Wilson. In de serie daarna wist Natalie van der Hoeven met een sterk fietsonderdeel nog op een ruime minuut van Oorsprong te finishen.

 UITSLAGEN TRIATHLON ROTTERDAM (550Z - 22F - 5,5L) 
MANNEN

------------------------------
1 Koen de Leeuw 59:51
2 Gerbert van den Biggelaar 1:00:33
3 Youri Vaes 1:02:04
4 Thijs Hagelstein 1:05:59
5 Kevin Gideonse 1:05:59
6 Maarten Witteman 1:06:30
7 Andy Koolmees 1:06:50 M40
8 Pieter Crombach 1:06:53
9 Mark Wilson 1:06:55 M40
10 Bram Ottenhof 1:06:55 VROUWEN
-----------------------------
1 Maria Oorsprong 1:10:27
2 Natalie van der Hoeven 1:11:38
3 Rosalien van Elp 1:12:17
4 Lizette Glas 1:12:38
5 Daniëlle Vermeulen 1:14:09
6 Jeanet van den Berg 1:16:30
7 Crystel Gijsberts 1:18:30
8 Jody Slikboer 1:18:48
9 Petra Pubben 1:19:30
10 Mirjam Langstraat 1:20:04

Bronnen / Links:
– Triathlon 010