Omar Brons en Talisa van der Fluit winnen zware ‘Nierup’

Omar Brons - Nieuwe Niedorp 2015NIEUWE NIEDORP – De woensdagavondtriathlon van Nieuwe Niedorp is een prooi geworden voor Omar Brons en Talisa van der Fluit. Brons verdedigde zijn winst van vorig jaar met verve onder zware, hete omstandigheden. Van der Fluit won eindelijk in haar eigen woonplaats en weerhield daarmee Judy van den Berg om haar tiende winst in Nieuwe Niedorp op te eisen.

Bij de heren was er sprake van een ijzersterk startveld. Brons was gebrand om de hattrick, drie keer winst op rij, te voltooien. Dat leek op papier nog lang geen eenvoudige opgave, want de concurrentie bestond uit onder andere Bas de Waal, Mark Hamersma, Youri Severin, Milan Brons en de uit de regio afkomstige Emiel van Tongerlo.
De Waal wist het zwemonderdeel als eerste af te sluiten. In een achtervolgend groepje zaten Omar Brons, Hamersma en Severin. Helaas viel De Waal uit en kon niet aan het fietsonderdeel beginnen. Brons had de beschikking over ijzersterke fietsbenen en kwam met twee minuten voorsprong aan in de wisselzone om de loopschoenen aan te trekken. In het afsluitende looponderdeel hoefde Brons niet meer alles uit de kast te trekken om voor de derde maal op rij met de bloemen te mogen zwaaien. Severin en Hamersma wisten beslag te leggen op de overige ereplaatsen.

Titelverdedigster Van den Berg kwam als eerste het water uit en zij werd op twintig seconden gevolgd door Van der Fluit, die na drie tweede plekken op rij gebrand was om in haar geboorteplaats te gaan winnen. Marieke van Lierop kwam op ruime achterstand op het droge en wist door een sterk fietsonderdeel nog veel tijd goed te maken. Van der Fluit wist Van den Berg al vlot te achterhalen en kwam tijdens het lopen niet meer in gevaar. Van Lierop wist Van den Berg ook nog net in te halen en hiermee had het podium vorm gekregen.

 UITSLAGEN TRIATHLON NIEUWE NIEDORP (achtste triathlon) 
MANNEN

------------------------------
1 Omar Brons 55:47
2 Youri Severin 57:03
3 Mark Hamersma 57:21
4 Milan Brons 59:18
5 Emiel Van Tongerlo 59:36
6 Matthijs Kunzel 1:01:27
7 Remko Van Hove 1:02:15
8 Peter Van Egdom 1:02:22
9 Rinse Van Den Ouweelen 1:02:28
10 Ruud Kuipers 1:03:07 VROUWEN
-----------------------------
1 Talisa Van Der Fluit 1:04:42
2 Marieke Van Lierop 1:06:02
3 Judy Vd Berg 1:07:36
4 Laura Van Den Heuvel 1:11:43
5 Judith Feskens 1:12:45
6 Marianna Hoekstra 1:13:45
7 Kim Kardinaal 1:14:25
8 Monique Le Blansch 1:16:21
9 Marga Leegwater 1:16:55
10 Britt Zuurbier 1:17:10

Bronnen / Links:
– Jan Willem Sepers
– Triathlon Nieuwe Niedorp