Holten past wedstrijdprogramma verder aan

HoltenHOLTEN – De organisatie van de Triathlon Holten kondigde vandaag opnieuw een aanpassing aan in het programma van de triathlon. Nadat vanmorgen opnieuw de weersverwachting is opgevraagd, is er een nieuwe afweging gemaakt. Deze voorspelling geeft nog extremere temperaturen en omstandigheden aan voor aanstaande zaterdag.

De recreantenwedstrijden op zaterdag zijn nu in zijn geheel afgelast. Zowel de Olympic Distance als de bedrijventeamwedstrijd als de 1/8 afstand gaan niet door. De internationale wedstrijden voor junioren en elite gaan wel door, maar zowel de afstanden als de starttijden worden aangepast. Verplaatsing van de wedstrijden naar een andere datum of dag is om organisatorische redenen niet mogelijk.

In overleg met de Nederlandse Triathlon Bond (NTB), European Triathlon Union (ETU) en overige instanties (zoals de hulpdiensten en de gemeente Rijssen-Holten) is besloten de internationale series te verplaatsen naar het einde van de middag/begin van de avond, met als eerste start om 17.00 uur. Dit omdat de weersomstandigheden voor de atleten dan gedurende de race gunstiger worden. Voorzitter Martin Pieters licht de beslissing toe: “De internationale atleten zijn gewend aan extreme weersomstandigheden. Wel is op advies gekozen voor een verplaatsing naar de avond omdat het dan gedurende de races afkoelt. Als je de starttijden vervroegt sport je naar het heetste moment toe.” In plaats van de Olympische afstand gaat de elite over de Sprintafstand strijden.

Voor de overige deelemers werden de weersomstandigheden te extreem geacht. Ook de veiligheid en gezondheid van de 950 vrijwilligers zijn in de afweging meegenomen.
Burgemeester Arco Hofland: “Ik vind dat de organisatie van Triathlon Holten een moedig besluit neemt om behalve de Elite alle wedstrijden af te gelasten. Dit is een grote teleurstelling voor alle sporters, vrijwilligers en toeschouwers en de organisatie laat hiermee zien dat zij de gezondheid van hen allen vooropstelt. Een vervelende afweging om door deze extreme weersomstandigheden dit mooie evenement niet (geheel) door te laten gaan. Triathlon Holten laat opnieuw zien dat zij zeer professioneel opereert en daarmee de continuïteit voor de toekomst waarborgt”.

Pieters: “We hopen dat ondanks de hitte er toch veel publiek naar de internationale wedstrijden zal komen. Er is een sterk deelnemersveld en we verwachten een mooie strijd te zien.”

Beide geplande feestavonden op vrijdag
3 juli en zaterdag
4 juli gaan wel door. Ook hiervoor heeft de organisatie extra maatregelen genomen. Zo is er gratis water beschikbaar voor alle bezoekers en worden er extra EHBO-ers ingezet.

Bronnen / Links:
Triathlon Holten