test anchor link test anchor link

Bas Diederen revancheert zichzelf in Frankfurt

Podium IM Frankfurt 2015FRANKFURT (GER) – Na zijn derde plaats in Frankfurt in 2013 waren vorig jaar alle Nederlandse ogen gericht op Bas Diederen. Zou er weer een podiumplaats inzitten? Het liep heel anders: de Limburger viel uit vanwege een bij de zwemexit opgelopen blessure. Maar dit jaar kwam hij weer sterk terug met een vierde plaats. De winst in de hete wedstrijd, waar het kwik op enig moment zelfs reikte tot 37 graden, was voor Jan Frodeno met een straatlengte voor op regerend Hawaii-kampioen Sebastian Kienle. En passant pikte ‘Frodo’ ook het parcoursrecord af van Kienle. Martijn Dekker, die vorig jaar net als Diederen bij het lopen moest uitstappen, pakte nu een fraaie elfde plaats.

Bij de vrouwen noteerde Daniela Ryf een nieuwe toptijd. Ze finishte als elfde overall, chickte Martijn Dekker en schrapte het nog door Chrissie Wellington neergezette parcoursrecord definitief uit de boeken.

Frodeno wist tijdens het fietsen al een marge van zes minuten op Kienle op te bouwen, om op de marathon nog fors verder uit te lopen. In de slotfase kreeg de oud-Olympiër het zwaar en ging zelfs meermalen wandelend langs de aid stations, maar het maakte eigenlijk niet meer uit.
Diederen kwam als zevende van de fiets en een sterk slotonderdeel bracht hem uiteindelijk voorbij Frederik Van Lierde op plaats vier. Andreas Böcherer, en daarmee het podium, bleef net buiten bereik.