Jeroen Tiebie wint eerste Frysman

Jeroen Tiebie - Frysman 2015WARNS – De eerste uitgave van de Frysman, een hele triathlon in Friesland, was meteen een legendarische. Niet alleen omdat er na Almere nu eindelijk een tweede volledige triathlon bij gekomen is, maar ook omdat de organisatie vanwege het snikhete weer op zaterdag in staat bleek het evenement met een dag uit te stellen. Zondagmorgen stonden 56 triatleten aan het IJsselmeer klaar. De hitte van zaterdag werd vervangen door bij vlagen bizarre weersomstandigheden: regen en veel wind. Op het fietsparcours van vier rondes deden de atleten ‘It Rea Klif’ aan, een venijnige klim. Bij de marathon keerde de bult terug evenals een klim in Warns. Rond half vijf was het de Noord-Hollander Jeroen Tiebie die als eerste terugkeerde bij de gedenksteen met het opmerkelijke opschrift ‘Leaver dea as Slaef’.

Tiebie was overigens helemaal niet van plan om aan de wedstrijd mee te doen. Omdat hij vorige week de triathlon van Stiens op zijn naam schreef, vroeg een reporter van Omroep Frylan hem voor de camera voor de vuist weg of hij ook de Frysman ging doen. “Ik vond het wel een mooie uitnodiging en uitdaging”, aldus Tiebie. De man uit Callantsoog deed 9.31 uur over de drie afstanden. Hij werd gevolgd door Daniel Nagel en Ramon van der Wilde, die onlangs ook al de Grunnman in Groningen wist te winnen. Fries favoriet Stefan van der Pal leek lange tijd op de overwinning af te stevenen, maar hij kreeg kramp tijdens de marathon en stapte uit.

Jacomina Eijkelboom de beste bij de vrouwen. De ervaren lange afstands triatlete (vorig jaar Europees kampioene in haar leeftijdsgroep in Almere) klopte thuisfavoriete Geke Venema.

 UITSLAGEN TRIATHLON WARNS (Ironman afstand) 
MANNEN

------------------------------
1 Jeroen Tiebie 9.31.05
2 Daniel Nagel 9.38.37
3 Ramon van der Wilde 9.48.17
4 Martijn Keijsers 10.01.33
5 Paul Nieuwenhuizen 10.07.15
6 Gerard Terwisscha 10.17.25 VROUWEN
-----------------------------
1 Jacomina Eijkelboom 11.20.25
2 Geke Venema 11.27.21
3 Annemieke Rademaker 11.37.33

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Frysman triathlon