Jeroen Tiebie wint eerste Frysman

Jeroen Tiebie - Frysman 2015WARNS - De eerste uitgave van de Frysman, een hele triathlon in Friesland, was meteen een legendarische. Niet alleen omdat er na Almere nu eindelijk een tweede volledige triathlon bij gekomen is, maar ook omdat de organisatie vanwege het snikhete weer op zaterdag in staat bleek het evenement met een dag uit te stellen. Zondagmorgen stonden 56 triatleten aan het IJsselmeer klaar. De hitte van zaterdag werd vervangen door bij vlagen bizarre weersomstandigheden: regen en veel wind. Op het fietsparcours van vier rondes deden de atleten ‘It Rea Klif’ aan, een venijnige klim. Bij de marathon keerde de bult terug evenals een klim in Warns. Rond half vijf was het de Noord-Hollander Jeroen Tiebie die als eerste terugkeerde bij de gedenksteen met het opmerkelijke opschrift ‘Leaver dea as Slaef’.

Tiebie was overigens helemaal niet van plan om aan de wedstrijd mee te doen. Omdat hij vorige week de triathlon van Stiens op zijn naam schreef, vroeg een reporter van Omroep Frylan hem voor de camera voor de vuist weg of hij ook de Frysman ging doen. “Ik vond het wel een mooie uitnodiging en uitdaging”, aldus Tiebie. De man uit Callantsoog deed 9.31 uur over de drie afstanden. Hij werd gevolgd door Daniel Nagel en Ramon van der Wilde, die onlangs ook al de Grunnman in Groningen wist te winnen. Fries favoriet Stefan van der Pal leek lange tijd op de overwinning af te stevenen, maar hij kreeg kramp tijdens de marathon en stapte uit.

Jacomina Eijkelboom de beste bij de vrouwen. De ervaren lange afstands triatlete (vorig jaar Europees kampioene in haar leeftijdsgroep in Almere) klopte thuisfavoriete Geke Venema.

UITSLAGEN 
TRIATHLON WARNS
(Ironman afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Jeroen Tiebie       9.31.05
 2 Daniel Nagel        9.38.37
 3 Ramon van der Wilde    9.48.17
 4 Martijn Keijsers     10.01.33
 5 Paul Nieuwenhuizen    10.07.15
 6 Gerard Terwisscha     10.17.25
VROUWEN -----------------------------
 1 Jacomina Eijkelboom    11.20.25
 2 Geke Venema        11.27.21
 3 Annemieke Rademaker    11.37.33
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Frysman triathlon

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

4 reacties

 1. Henk - 7 juli 2015:

  Geweldig evenement. Zeer gedreven organisatie die voor iedere deelnemer aandacht had en support gaf. Vanwege het noodweer wat overtrok kreeg de wedstrijd nog een extra zwaar tintje. Een aanrader voor volgend jaar!

 2. Ben - 7 juli 2015:

  Er is een groep Amerikanen die claimen op de maan te zijn geweest!

 3. Jeroen Tiebie - 6 juli 2015:

  Gevraagd worden door een reporter om een week later een hele triathlon mee te doen en dan die wedstrijd winnen. Iets wat onmogelijk lijkt! Dat klopt ook. Ik heb mezelf op 5 december 2014 ingeschreven voor de Frysman. Het eerste half jaar van 2015 stond qua training geheel in het teken van deze wedstrijd. Ik was dus weldegelijk van plan mee te doen. Hoe dit verhaal in de wereld komt, geen idee. Een kleine correctie op dit bericht.

 4. GerardTvS - 6 juli 2015:

  Het was inderdaad bizar. Eerst hitte, daarna regen en onweer, toen weer hitte en vervolgens striemende slagregen bij windkracht 7, waarna het weer opnieuw opknapte. Maar toen was ik al binnen. Wel een geweldig evenement. Ondergetekende won ‘het zwaard van Grutte Pier’, een wisseltrofee voor de snelste noorderling.