Weekend Wrap-up: week 23

Weekend Wrap-UpGRONINGEN – Was in Nederland tot dusverre plaats voor slechts een hele triathlon (Almere), dit jaar staan er ineens vier op de kalender. De Ironman van Maastricht begin augustus is een mondiaal aansprekende race. Twee veel kleinere volledige triathlons zijn de Frysman en – nog kleiner – de Grunnman in Groningen. Eens in de vijf jaar staat deze laatste wedstrijd op de kalender van de dan jubilerende organiserende vereniging GVAV Rapiditas, in het kielzog van de jaarlijkse Speedman triathlon. Zondag was dat weer het geval. Winnaar werd Ramon van der Wilde in een tijd van 9.41 uur.

De gewone Speedman werd met ruime cijfers gewonnen door Niek Zeilstra en Esther de Vries. De wedstrijd in de 3eDivisie Noord was een riante overwinning voor Machiel Ittmann. Op de achtste triathlon ging de winst naar Klaas Jan Arkema en Rebeka Rizmanov, die daarmee ook meteen de nationale studententitels in de wacht sleepten.

HENGELO – Marco Muller klopte titelverdediger Marcel Gierman zondag in het Gelderse Hengelo. Guido Gosselink finishte in zijn geboortedorp net buiten het podium. Linda van Vliet maakte na lange tijd weer haar come-back in de triathlon. Ze won prompt de wedstrijd, voor de winnares van vorig jaar Esther Exterkate. Joost Somsen en Anniek Hylkema wonnen de achtste triathlon.

 UITSLAGEN TRIATHLON GRONINGEN (Kwart triathlon) 
MANNEN

------------------------------
1 Niek Zeilstra 2.06.44
2 Bob Tjaarda 2.12.43
3 Harm-Jan Stuut 2.15.40 VROUWEN
-----------------------------
1 Esther de Vries 2.21.11
2 Janien Lubben 2.26.56
3 Natascha van der Vis 2.32.23
 UITSLAGEN TRIATHLON HENGELO (GLD) (Kwart triathlon) 
MANNEN

------------------------------
1 Marco Muller 1.49.03
2 Marcel Gierman 1.50.11
3 Koen Rutjes 1.52.43 VROUWEN
-----------------------------
1 Linda van Vliet 2.05.24
2 Esther Exterkate 2.14.20
3 Weimoed Meindertsma 2.15.39

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Speedman triathlon Groningen
Triathlon Hengelo (Gld)