Weekend Wrap-up: week 11

In het Belgische Herderen werd al vroeg het triathlonseizoen geopend. Marco Akershoek maakte een bliksemstart door direct de seizoensopener op zijn naam te schrijven. Akershoek, dit jaar toegevoegd aan het Belgische Deluplast-Alphawoolf team, zag zijn aanvalslust beloond met een hardbevochten zege. Bij de vrouwen volgde Christine Verdonck zichzelf op als winnares.
Bij het zwemmen zette Stef Verachten de snelste tijd neer, vlak voor Akershoek. Deze koos vroeg de aanval. “In de vals platte aanloopstrook naar de klim nam ik over en ik wilde net de anderen vragen om samen rond te draaien toen ik zag dat Stef en Kjel naar elkaar aan het kijken waren. Ik had vijf meter en ben dan vol doorgegaan. Het was wel flink doortrappen om de kloof op twintig seconden te houden en zeker tijdens de laatste klim kreeg ik het lastig. Ik wist wel dat ik Stef in het lopen zou aankunnen, maar uiteindelijk moest ik nog alles geven om uit de greep van Lukas [Bosmans – red] te blijven”, aldus Akershoek. Laatstgenoemde kwam vanuit de achtervolgende groep na de wissel hard opzetten en bracht het tot plaats twee.

Bij de zwemloop in Amersfoort waren Vincent Böhm en Sandra Wassink de snelsten op het hoofdnummer. Op de halve afstand ging de winst naar Leander van Diggelen en Linda van Wely.

Naast de Ironman 70.3 van San Juan werd ook op het Amerikaanse vasteland nog een 70.3 afgewikkeld, en wel in het Mexicaanse Monterrey. De zege ging daar naar Tim Don en Magali Tisseyre, die allebei een maatje te groot waren voor de concurrentie.

 UITSLAGEN TRIATHLON HERDEREN (BEL) (Sprint afstand) 
MANNEN
 
------------------------------
 1 Marco Akershoek 57.20
 2 Lukas Bosmans BEL 57.48
 3 Stef Verachten BEL 58.19 VROUWEN
 ----------------------------- 
1 Christine Verdonck BEL 1.06.20
 2 Ines van Troyen BEL 1.08.37
 3 Lone Meertens BEL 1.09.12
 UITSLAGEN ZWEMLOOP AMERSFOORT (1Z - 10L) 
MANNEN
 
------------------------------
 1 Vincent Böhm 47.51
 2 Rik Linssen 48.08
 3 Peter Res 49.14 VROUWEN
 ----------------------------- 
1 Sandra Wassink 51.36
 2 Jony Heerink 52.00
 3 Heleen van der Meijden 53.38
 UITSLAGEN IRONMAN 70.3 MONTERREY (MEX) 
MANNEN
 
------------------------------
 1 Tim Don GBR 3.42.49
 2 Kevin Collington USA 3.46.04
 3 Mauricio Mendez Cruz MEX 3.46.15 VROUWEN
 ----------------------------- 
1 Magali Tisseyre CAN 4.00.48
 2 Sarah Piampiano USA 4.11.03
 3 Angela Naeth CAN 4.12.54

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
– Triathlon Herderen
AV Triathlon Amersfoort
Ironman