Maak je wetsuit ‘nat’ voor je het aantrekt!!

Triathlon226.nl tip:

Wil je de levensduur van je wetsuit optimaliseren? Maak dan je wetsuit dat de hele winter ergens in de mottenballen heeft gelegen of je net nieuw aangeschafte wetsuit de eerste keer voordat je het aantrekt helemaal nat door het onder de douche te hangen. De reden hiervoor is dat je wetsuit na een periode van niet gebruik echt ‘droog’ is geworden. Droog neopreen (=rubber) is minder rekbaar dan neopreen waar een minimale hoeveelheid aan vocht in zit. Wanneer je dus je wetsuit een tijdje niet hebt gebruikt maak je het dus goed nat onder de douche, laat je het een dag drogen en de kleine hoeveelheid water die dan in het rubber achterblijft geeft het meer rek en de kans op beschadigen wordt kleiner en het aantrekken juist makkelijker. Maar probeer niet je wetsuit kleddernat aan te trekken, want dat geeft juist weer meer kans op beschadigen.

Dit is ook het advies wanneer het ’s zomers erg warm is. Maak dan de dag voor de wedstrijd je pak nog even goed nat en laat het buiten het directe zonlicht drogen. Op de ochtend van de wedstrijd heb je dan een pak wat makkelijker aangaat en meer elastisch is en dus minder gevoelig voor beschadigingen.

Hier nog een filmpje hoe je het beste je wetsuit kunt aantrekken: