Triatleten gewond bij vuurgevecht

Igor Amorelli - IM703 San Juan 2015SAN JUAN (PUR) – De Ironman 70.3 van San Juan is vandaag overschaduwd door drie gewonde triatleten, die tijdens het fietsonderdeel in een vuurgevecht terecht kwamen. Een automobilist, die moest wachten tot de triatleten voorbij waren, kwam in conflict met mensen van de organisatie, waarop de man een automatisch wapen trok en begon te schieten. Daarbij raakte een triatleet uit Puerto Rico en een Amerikaanse triatlete gewond. Een derde atleet schrok van het geweervuur en kwam zwaar ten val. De sporters zijn afgevoerd naar een ziekenhuis. Hun toestand is stabiel.

De wedstrijd ging door en werd gewonnen door de Braziliaan Igor Amorelli. Oud-Nederlands kampioen lange afstand Chris Brands werd 27e en was de beste van de veteranen. Bart Klein reed vlakbij toen het incident gebeurde, maar bleef ongedeerd. Hij twitterde:
“Als je denkt dat je het allemaal hebt gezien in tri racing dat, bent u verkeerd. Twee atleten neergeschoten met een automatisch wapen. Ik was toevallig op de plaats delict en hoorde de kanonschoten en de ricochet… Wat is er mis met de wereld?”

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 SAN JUAN (PUR)
MANNEN ------------------------------
 1 Igor Amorelli     BRA 3.54.59
 2 Chris Leiferman    USA 4.00.24
 3 Cedric Boily     CAN 4.02.23
VROUWEN -----------------------------
 1 Sarah Haskins     USA 4.21.31
 2 Dede Griesbauer    USA 4.28.50
 3 Jackie Hering     USA 4.31.54
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

Één reactie

 1. Wim - 15 maart 2015:

  In de wir-war van berichten uit het verre Puerto Rico blijkt dat waarschijnlijk de confrontatie met de organisatie niet is gezocht, maar dat er langs het fietsparcours van de 70.3 Ironman een criminele afrekening plaats vond. Evengoed een trieste gebeurtenis.