Triatleten gewond bij vuurgevecht

Igor Amorelli - IM703 San Juan 2015

SAN JUAN (PUR) – De Ironman 70.3 van San Juan is vandaag overschaduwd door drie gewonde triatleten, die tijdens het fietsonderdeel in een vuurgevecht terecht kwamen. Een automobilist, die moest wachten tot de triatleten voorbij waren, kwam in conflict met mensen van de organisatie, waarop de man een automatisch wapen trok en begon te schieten. Daarbij raakte een triatleet uit Puerto Rico en een Amerikaanse triatlete gewond. Een derde atleet schrok van het geweervuur en kwam zwaar ten val. De sporters zijn afgevoerd naar een ziekenhuis. Hun toestand is stabiel.

De wedstrijd ging door en werd gewonnen door de Braziliaan Igor Amorelli. Oud-Nederlands kampioen lange afstand Chris Brands werd 27e en was de beste van de veteranen. Bart Klein reed vlakbij toen het incident gebeurde, maar bleef ongedeerd. Hij twitterde:
“Als je denkt dat je het allemaal hebt gezien in tri racing dat, bent u verkeerd. Twee atleten neergeschoten met een automatisch wapen. Ik was toevallig op de plaats delict en hoorde de kanonschoten en de ricochet… Wat is er mis met de wereld?”

 UITSLAGEN IRONMAN 70.3 SAN JUAN (PUR) 
MANNEN
 
------------------------------
 1 Igor Amorelli BRA 3.54.59
 2 Chris Leiferman USA 4.00.24
 3 Cedric Boily CAN 4.02.23 VROUWEN
 ----------------------------- 
1 Sarah Haskins USA 4.21.31
 2 Dede Griesbauer USA 4.28.50
 3 Jackie Hering USA 4.31.54

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst