Van der Stel breekt nog geen potten in Mooloolaba

Marco van der Stel - ITU World Cup Mooloolaba 2013MOOLOOLABA (AUS) - De eerste World Cup triathlon, vandaag in Mooloolaba, is gewonnen door de Fransman David Hauss. Na twee derde plaatsen wist Hauss nu de openingsklassieker op zijn naam te schrijven. Beste triatlete was de Spaanse Tamara Gomez Garrido. De enige Nederlandse deelnemer was Marco van der Stel. Bij het zwemmen kwam hij nog in de top-tien uit het water, daarna gleed de triatleet uit Capelle aan de IJssel langzaam af naar een bescheiden 47e plaats. Twee jaar terug finishte hij hier nog als vijftiende.

In de World Series voor paratriatleten op weg naar het debuut van deze sport op de Paralympics van Rio eindigde Sjaak van den Berg vandaag zevende aan de Sunshine Coast. Hij was daarmee zes minuten langzamer dan de Australische winnaar Jack Swift.

UITSLAGEN 
TRIATHLON MOOLOOLABA (AUS)
(Sprint afstand)
MANNEN --------------------------------
 1 David Hauss       FR   55.22
 2 Jacob Birtwhistle    AUS  55.24
 3 Vicente Hernandez    ESP  55.31
 4 Tony Dodds       NZL  55.37
 5 Jesus Gomar       ESP  55.39
 6 Gonzalo Raul Tellechea ARG  55.39
VROUWEN -------------------------------
 1 Tamara Gomez Garrido  ESP 1.01.42
 2 Amelie Kretz      CAN 1.01.46
 3 Ashleigh Gentle     AUS 1.02.01
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.