Van der Stel breekt nog geen potten in Mooloolaba

Marco van der Stel - ITU World Cup Mooloolaba 2013

MOOLOOLABA (AUS) – De eerste World Cup triathlon, vandaag in Mooloolaba, is gewonnen door de Fransman David Hauss. Na twee derde plaatsen wist Hauss nu de openingsklassieker op zijn naam te schrijven. Beste triatlete was de Spaanse Tamara Gomez Garrido. De enige Nederlandse deelnemer was Marco van der Stel. Bij het zwemmen kwam hij nog in de top-tien uit het water, daarna gleed de triatleet uit Capelle aan de IJssel langzaam af naar een bescheiden 47e plaats. Twee jaar terug finishte hij hier nog als vijftiende.

In de World Series voor paratriatleten op weg naar het debuut van deze sport op de Paralympics van Rio eindigde Sjaak van den Berg vandaag zevende aan de Sunshine Coast. Hij was daarmee zes minuten langzamer dan de Australische winnaar Jack Swift.

 UITSLAGEN TRIATHLON MOOLOOLABA (AUS) (Sprint afstand) 
MANNEN
 
------------------------------
-- 1 David Hauss FR 55.22
 2 Jacob Birtwhistle AUS 55.24
 3 Vicente Hernandez ESP 55.31
 4 Tony Dodds NZL 55.37
 5 Jesus Gomar ESP 55.39
 6 Gonzalo Raul Tellechea ARG 55.39 VROUWEN 
------------------------------
- 1 Tamara Gomez Garrido ESP 1.01.42
 2 Amelie Kretz CAN 1.01.46
 3 Ashleigh Gentle AUS 1.02.01

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union