[Advertorial] Nu ook korte afstand op La Roche 111

In navolging van de Grand Raid Nisramont en de Nisraman krijgt nu ook de La Roche 111 een korte afstand. Wegens de grote hoogteverschillen in de streek rondom La Roche en Ardenne behoren onze wedstrijden hier tot de zwaarste van België. Uiteraard geldt dit ook voor de korte versies, maar door de kleinere afstanden zijn deze races voor een groter publiek toegankelijk.

Voor deze nieuwe (non drafting) “sprintafstand” hebben we 150 startplaatsen beschikbaar. Deelnemers moeten achtereenvolgens 750m zwemmen (1 ronde) in de prachtige barrage van het natuurpark Les deux Ourthes. Vervolgens liggen er drie grote hellingen te wachten om met de fiets te bedwingen. Dit 38km lange parcours bestaat uit een aanloopstrook van 10km en 1 grote ronde van 28km met oa de beklimming van de beroemde col de Haussire. Met 900 positieve hoogtemeters zullen hier alvast geen snelheidsrecords gebroken worden. Het laatste onderdeel tenslotte bestaat uit een 6,4km lang loopparcours (2 rondes) met 100 positieve hoogtemeters.

Net zoals in de triathlon van Knokke en onze kamikazetrail in Houffalize introduceren we voor deze sprint afstand een battle of the sexes. De vrouwen krijgen een voorsprong van elf minuten op de MANNEN. Na een analyse van de resultaten van de snelste heren en dames tijdens de La Roche111 van de voorbije jaren zou dit tot een zeer spannende strijd moeten leiden. De overall winnaar (man of vrouw) wint de superprijs: één gratis trainingsstage halfpension op Lazarote in Sands Beach voor twee personen.

Met dit nieuwe spektakelstuk willen we meer atleten laten genieten van dit loodzware, supermooie parcours in de Belgische Ardennen. Terwijl voorheen aleen de lange-afstandsatleten en meer ervaren rotten aan hun trekken kwamen, geven we nu aan de korte afstanders en vooral aan de jeugd de kans om hun PK’s los te laten op de hellingen van La Roche en Ardenne.

De start van de dames wordt gegeven aan de barrage van Nisramont op 14 juni 2015 omstreeks 9u30. De heren starten om 9h41. Inschrijven is mogelijk vanaf nu via de pagina van de LaRoche111