Caelers en Klamer bij start WTS 2015 in Abu Dhabi

ABU DHABI (VAE) – In Abu Dhabi wordt aanstaande zaterdag afgetrapt voor de World Triathlon Series 2015. De regerend wereldkampioenen Gwen Jorgensen en Javier Gomez beginnen er hun nieuwe WK-campagne. Maaike Caelers en Rachel Klamer zijn de Nederlandse troeven tijdens de eerste WTS-race. Beiden kenden een goede winter en staan fris aan de start.
Jorik van Egdom en Marco van der Stel beginnen op een later moment aan hun internationale seizoen.

“Het was een goede winter voor onze atletes,” laat bondscoach Louis Delahaije optekenen. De coach, vorig jaar na een lange afwezigheid teruggekeerd aan boord bij de NTB, verzorgt in Abu Dhabi de begeleiding. Delahaije is blij weer eens tijdens een toptriathlon te kunnen coachen. “Ik denk dat ze er goed voor staan. Rachel had een solide stage deze winter in de Algarve en vlak voor de race nog eentje op Mallorca. Maaike heeft afgelopen winter goede stappen gezet op het gebied van belastbaarheid, omvang en intensiteit. Na een valpartij tijdens de hoogtestage in Kenia moest het programma worden aangepast, maar afgelopen anderhalve week heeft ze tijdens de stage van het NTC Triathlon in Spanje goed kunnen trainen.” Beide atletes kunnen met vertrouwen uitzien naar de seizoensstart. Behalve met de Amerikaanse wereldkampioene Jorgensen krijgen de Nederlandsen ook te maken met tegenstanders als Sarah True (né Groff), Kirsten Sweetland en Andrea Hewitt . De winnares van Olympisch zilver in Londen, Lisa Norden en tweevoudig wereldkampioene Emma Moffatt staan ook aan de start.

De World Triathlon Series bestaan dit jaar uit liefst tien races op vijf continenten, die samen het WK vormen. Abu Dhabi huisvest de openingsrace, die bestaat uit een sprinttriathlon. De vrouwen starten zaterdag om 15.00 uur lokale tijd en de
MANNEN
om 17.00 uur. De WK-series gaan daarna eind maart verder in Auckland, Nieuw-Zeeland. De Grand Final is dit jaar medio september in Chicago.

Het seizoen 2015 staat voor veel topatleten al enigszins in het teken van Rio 2016. Zowel Klamer als Caelers kijkt al met een schuin oog naar de Spelen. Dit jaar zijn, naast de World Triathlon Series, ook de eerste Europese Spelen in Baku een doel. Daar kunnen goede zaken gedaan kunnen worden voor Rio 2016. Beide atletes zijn al gekwalificeerd voor Baku.

Bronnen / Links:
WTS Triathlon Abu Dhabi