Nieuwe triathlonvereniging in Renkum

RENKUM – In Renkum is een nieuwe triathlonvereniging opgestart als afdeling van de lokale zwemvereniging RZC: RZC Triathlon. Aan de wieg van deze nieuwe triathlonvereniging staat onder ander de lokale crosstri- en duatleet Joost Christiaans en RZC-leden Geert van Duinhoven en Bart-Jan de Lorijn. De RZC-leden trokken al enkele jaren achtereen naar de Tri-Ambla crosstriathlon en zodoende waren er al enthousiaste triatleten in eigen gelederen. ‘Dat kon toch ook thuis in onze eigen mooie omgeving’, dachten zij. Nadat de Rijntocht in ere werd hersteld, is twee jaar geleden ook een eerste try-out van een eigen crosstriathlon gehouden. Vorig jaar is dit een recreatieve wedstrijd geworden met al ruim 80 deelnemers, georganiseerd door hetzelfde drietal. Dit jaar zal deze wedstrijd mogelijk nog op de kalender komen en wel (samen met de Rijntocht) op 29 augustus. De zelf georganiseerde crosstriathlon wakkerde het enthousiasme voor triathlon nog verder aan, en zo waren er ineens ook andere geïnteresseerden van buiten de vereniging.

Belangstellenden kunnen via triathlon @ rzcrenkum.com vrijblijvend informatie krijgen en hebben direct de mogelijkheid om lid te worden.

Bronnen / Links:
– Joost Christiaans