Team4Talent legt focus op de Ironman

team4talentTeam4Talent, het team dat de afgelopen drie seizoenen ongenaakbaar was in de Eredivisie, gaat zijn focus geheel richten op de lange afstand. Ze geven aan tot de conclusie te zijn gekomen dat het richten op zowel de korte als lange afstand niet tot het hoogst haalbare leidt. De aandacht, energie, middelen etc. moesten verdeeld worden “En dan lukt het niet om op beide gebieden het uiterste eruit te halen. En het hoogst haalbare is wel waar wij naar streven”. Daarom is het besluit genomen om zich volledig te richten op triathlons over de lange afstand, en met name de Ironmanwedstrijden.

Door deze beslissing neemt Team4Talent afscheid van zowel de Eredivisie als een aantal atleten. Bryan de Kraker, Bas de Waal en Jorik van Egdom richten zich op de Olympische afstand. Ook zij hebben ambitieuze doelstellingen waarvoor focus ook van groot belang is. De route naar deze Olympische ambities gaan zij buiten Team4Talent vormgeven.

Met Bas Diederen, Evert Scheltinga, Martijn Dekker, Mark Oude Bennink en Youri Severin als atleten binnen het nieuwe Team4Talent gaan zij zich richten op de nieuwe doelen. Severin gaat zich dus voor het eerst ook richten op de langere triathlons. Daarnaast blijft ook Wouter Duinisveld onderdeel van Team4Talent.

Bronnen / Links:
Team4Talent