Scheltinga en Van Vliet op jacht naar titelprolongatie in Pijnacker

PIJNACKER – Al twee jaar op rij versloeg Evert Scheltinga de specialisten in de crossdiscipline op het NK. Zondag gaat de Arnhemmer op jacht naar zijn derde opeenvolgende nationale titel. Bij de vrouwen is regerend kampioene Linda van Vliet de favoriete. Het NK wordt dit jaar gehouden tijdens de 25e editie van de Rabobank Run Bike Run Pijnacker.

Evert Scheltinga richt zich tegenwoordig hoofdzakelijk op de halve triathlons op de weg, in het Ironmancircuit. Toch verdedigt hij zondag zijn nationale titel op de crossduathlon. In 2012 in Almere en in 2013 in Groesbeek toonde Scheltinga zich de sterkste en hij wist daarbij de specialisten achter zich te laten. Tegenstand mag verwacht worden van Frank Schotman, die recent de crossduathlon van Nijverdal won en ook de Posbank Duathlon op zijn naam schreef. Ook Paul Kneppers is dit jaar goed in vorm, met al drie overwinningen achter zijn naam. Master Arie de Jong eindigde vorig jaar als vierde overall op het NK in Groesbeek en werd in dat jaar tweede in Pijnacker. Met een tweede plek in Nijverdal vorige week, is ook De Jong in goeden doen.

Op haar ‘thuisparcours’ in Groesbeek was Linda van Vliet vorig jaar oppermachtig tijdens het NK. Alleen veterane Riikka Vreeswijk-Kelja, toen voor het eerst uitkomend op een NK, kon enigszins in haar spoor blijven. De Gorinchemse was recent op Maui voor het WK XTERRA en won daar haar leeftijdsklasse. Van Vliet won vorige week de generale repetitie in Nijverdal, met ruime voorsprong op Silvia Brouwer.

De Rabobank Run Bike Run in Pijnacker viert haar 25-jarig jubileum met het NK Crossduathlon voor senioren en junioren. Start en finish zijn bij IJsvereniging Pijnacker, dat samen met Triathlonvereniging Pijnacker tekent voor de organisatie.

Bronnen / Links:
Crossduathlon Pijnacker