Yvonne van Vlerken enige Nederlandse pro op Hawaii

Yvonne van Vlerken - Duathlon Lanzarote 2014Yvonne van Vlerken is de enige Nederlandse pro-triatleet die in de nacht van zaterdag op zondag in actie komt tijdens de Ironman op Hawaii. De in Oostenrijk woonachtige Nederlandse eindigde vorig jaar als vierde en wordt ook dit jaar getipt voor een hoge klassering tijdens het officieuze wereldkampioenschap op de lange afstand. Van Vlerken zal het moeten opnemen tegen onder meer de Australische titelverdedigster Mirinda Carfrae, maar ook de Britse Rachel Joyce en Daniela Ryf worden genoemd als sterke kanshebbers.

Bij de mannen ontbreekt de Nederlandse topper op de lange afstand, Bas Diederen. Het lukte de Limburger niet zich dit jaar te kwalificeren, waardoor hij nu gericht is op deelname in 2015. De Belg Frederik van Lierde is klaar om zijn vorig jaar verdiende titel te verdedigen, maar wordt door de internationale pers niet direct getipt als winnaar. De Duitsers Sebastian Kienle en Jan Frodeno worden gezien als de grootste kanshebbers, maar ook Australiër Luke McKenzie, de nummer twee van vorig jaar, wordt veelvuldig genoemd.

Opvallend dit jaar is dat zowel bij de vrouwen als bij de mannen twee debutanten zeer hoge ogen gooien: Daniela Ryf en Jan Frodeno. Enkele uitzonderingen daargelaten is Kona geen wedstrijd die door debutanten gewonnen wordt. Vaak is de winnaar in eerdere jaren ook al op het podium verschenen. Evenwel hebben Ryf en Frodeno zeer sterke papieren, gelet op hun aanloop naar Kona.

De Nederlandse inbreng op Kona is bescheiden dit jaar. In totaal doen er maar twaalf Nederlanders mee, inclusief Van Vlerken. Bij de age-groupers staan de volgende landgenoten aan de start:
- Onno de Boer (M30-34)
- Maikel Wieland (M30-34)
- Peter Res (M35-39)
- Stefan Leijdekkers (M40-44)
- Bas van Rens (M40-44)
- Joost van Rens (M40-44)
- Harry Sikkema (M40-44)
- Franck van Graas (M50-54)
- Walter Pennekamp (M50-54)
- Leonie Verstegen (V40-44)
- Dorothé Vrieze (V45-49)

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

8 reacties

 1. Jeroen - 11 oktober 2014:

  @ Kneh.
  In het geheel niet, maar dit eigen geplaatste ‘persbericht’ over jezelf is toch wel een beetje merkwaardig. Daarbij is de Xterra pas volgende week en ik denk dat de redactie in de tussenliggende periode heus wel aandacht aan de deelname van Riikka gaat besteden. Dus om jezelf nu al voortijdig een veer in je gat te steken…
  Maar het is haar verder van harte gegund en ik hoop dat ze een mooie prestatie gaat leveren.

 2. Hans Geerts - 11 oktober 2014:

  Het is daarnaast ook behoorlijk off-topic…

 3. Jordy - 11 oktober 2014:

  dat zal best; dat je wel wat aandacht mag hebben. Maar schrijf dan gewoon “Hallo ik doe ook mee” ipv dit zogenaamde persbericht.

  Maar goed, dat moet iedereen lekker zelf bepalen uiteraard.

  Veel succes in Kona in ieder geval

  Jordy

 4. Mark - 11 oktober 2014:

  Hilarisch, de manier waarop sommigen aandacht zoeken…

 5. annette - 11 oktober 2014:

  Als je net als Riikka aan zo een evenement deelneemt mag je best wel wat aandacht hebben.

 6. Kneh - 11 oktober 2014:

  Jeroen, jaloers ?

 7. Jeroen - 10 oktober 2014:

  Riika, aandacht te kort?

 8. riikka vreeswijk- kelja - 9 oktober 2014:

  Een week na de Ironman van Hawaii zien we wel Riikka Vreeswijk-Kelja aan de start bij het WK Xterra triatlon op Maui.Riikka won in 2003 bij de niet pro’s al eens de wereldtitel op de “dubbel” (Ironman Hawaii en een week later de Xterra op Maui)
  Dit jaar zal Riikka in haar age group starten.

»