ETU voegt drie EK’s toe aan het wedstrijdprogramma

Eind september heeft het ETU-bestuur in Madrid besloten om een aantal EK’s aan het wedstrijdprogramma voor Europese triatleten toe te voegen. Zo komt er vanaf 2016 een EK over de sprintafstand en een EK voor de jeugd, en zal er al vanaf volgend jaar een EK crossduathlon gehouden worden.

De keuze om een Europees kampioenschap over de sprintafstand te gaan houden, is mede ingegeven door het feit dat Europa nog de enige was waar dit kampioenschap niet werd gehouden. Europese triatleten liepen daardoor een kans op extra rankingpunten mis die wel op de andere continenten aanwezig was.

Het EK voor de jeugd wil de ETU gaan combineren met een jeudgdfestival, zodat jonge atleten al vroeg kunnen kennismaken met het racen op internationaal niveau en ook onderling kennis kunnen maken.

De toevoeging van het EK crossduathlon aan het programma is geen strategische keuze, maar meer een opportunistische, aangezien deze discipline zeer populair is en op deze manier ook meer groei hierin gestimuleerd kan worden.

Bronnen / Links:
– ETU-Nieuwsbrief