Trainingscentrum duathlon van start in Tilburg

TILBURG – Naast het Nationaal Triathlon Trainings Centrum in Sittard en het Regionaal Triathlon Trainings Centrum in Almere kent de NTB nu ook een Regionaal Duathlon Trainings Centrum in Tilburg. Deze stad zal nu het centrum worden voor de verdere ontwikkeling en opleiding van de de aankomende duathlon-talenten. De NTB en gemeente Tilburg hebben de handen ineen geslagen om een regionaal trainingscentrum op te richten in de Brabantse plaats, waarvan Armand van der Smissen coördinator is. Van der Smissen zal ook actief zijn als regiotrainer en talentscout, om nieuwe aanwas voor het RTC te zoeken.

Het RTC is bedoeld voor jonge, talentvolle atleten die topsport willen combineren met studie of werk. Van der Smissen gaat van start met een atletengroep die bestaat uit Erik van der Heijden, Juul van de Kruijs, Stein Posthuma, Joep Staps en Alexander Picard. Met een aantal andere atleten wordt nog gesproken over toetreding. Ook voor talentvolle triatleten uit het ontwikkelingsprogramma van de NTB kan een plek gecreëerd worden, in de overgangsfase tussen hun vereniging en het NTC.

Naast gemeente Tilburg en de NTB zijn ook Tilburg University, Johan Cruyff University, SMC Tilburg, Fysiotherapie Tilburg Reeshof en Osteopathie van Eijck verbonden als partners aan het RTC.

Bronnen / Links:
Nederlande Triathlon Bond