Felt’s 2015 Tri Bikes

Felt produceert al jaren een breed arsenaal aan triathlonfietsen. Felt is ook het merk dat met afstand vaak de beste prijs/kwaliteit verhouding biedt wanneer je alleen maar kijkt naar frame en onderdelen. Dus los van of je een framedesign nu mooi vindt of niet in dezelfde prijsklasse vind je vrijwel nooit een ander merk dat eenzelfde afmontage kent dan er bij een Felt geleverd wordt.

Voor 2015 is het niet anders en de ene fiets is nog spectaculairder dan de andere. Felt heeft maar liefst vier verschillende series. De IA , de DA, de B en de S series. De verschillende series hebben verschillende fit eigenschappen.

Het topmodel de IA TLD blijft in de collectie, maar de IA serie wordt met
3 nieuwe modellen uitgebreid. De nieuwe modellen gaan de IA 2, de IA3 en de IA4 heten. De Ia 2,
3 en
4 worden niet van het speciale Textreme carbon gemaakt maar van de carbonvezels die Felt ook in haar DA serie gebruikt. Niets mis mee en dat maakt het verwerkingsproces een stuk eenvoudiger. Verder hebben de fietsen alle eigenschappen die de Felt IA LTD ook heeft. De fiets met de beste prijs/kwaliteit zal de IA4 zijn met een prijs van € 3850,00 voor een met Shimano Ultegra schakelsysteem uitgeruste fiets. Verder een Vision Trimax crankset en de Devox aerobars met multi Stack en Reach mogelijkheden.

De IA2 is hetmodel onder de IA LTD en zal worden uitgerust met een Shimano Dura Ace Di2 groep en race ready met Novatec carbon wielset.

Ook in de B-serie een aantal updates. De modelnamen blijven gelijk, maar zowel de B12 als de B14 worden voorzien van een aantal upgrades. De B14 gaat met Shimano Ultegra derailleurs uitgerust worden en zal het Devox stuur krijgen zoals dat dit jaar pas op de B12 werd geleverd. De B12 krijgt een upgrade naar Shimano Dura Ace derailleurs. Beide fietsen blijven volgens de kennis die er nu is rond de 2014 prijs hangen. Dat betekent € 1799 voor de B14 en € 2399 voor de B12.

In de B serie keert echter ook de B2 terug. Dit model was in 2013 al leverbaar met Ultegra Di2 shifting, maar lag wat royaal in prijs voor € 5500. Voor 2014 zat de fiets niet in de collectie, maar keert in 2015 terug voor een prijs die omstreeks de € 2999 zal liggen. En dit is dan precies waar Felt bekend om staat. een briljante krijs/kwaliteit verhouding. Ik verwacht niet dat we van de concurrentie een vergelijkbare fiets met dit niveau van onderdelen voor deze prijs gaan zien. Ultegra Di2, een Vison TT crankset, een Proloq Evo Nago zadel, de Devox aerobars en een prima wielset.