Twee nieuwe triathlons in Amsterdam

AMSTERDAM – De populariteit van de triathlonsport neemt de laatste jaren weer sterk toe, waardoor veel evenementen al vroegtijdig zijn volgeboekt of noodgedwongen werken met deelname op basis van loting of deelnamecriteria. In Amsterdam heeft de organisatie van de Amsterdamse Bosbaan Triathlon, die vorig jaar voor het eerst sinds twee decennia afwezigheid weer terug op de kalender stond, dit jaar maar liefst twee extra evenementen toegevoegd.

De Bosbaan Triathlon trok in het eerste jaar al meteen maar liefst 400 deelnemers, terwijl ook nog eens meer dan 100 mensen teleurgesteld moesten worden. Organisator Lars Vreugdenhil hierover: “We waren met die aantallen al behoorlijk over ons maximum heen. Uiteraard willen we dit succes herhalen op de Bosbaan en tegelijkertijd heeft het besef van de populariteit in triathlons mij doen realiseren dat er meer mogelijkheden zijn. Er is bijna niets leukers dan sportevenementen organiseren, dus ik heb gezocht naar andere locaties in en om Amsterdam.”

Vreugdenhil kwam uit bij twee locaties die eigendom zijn van het Groengebied Amstelland: de Gaasperplas – met het voormalig Floriadeterrein – en de Ouderkerkerplas. Die laatste locatie is volgens de organisator op termijn zelfs de ideale locatie voor een NK Sprint. De eerste editie van de Gaasperplastriathlon staat gepland voor 23 augustus. Een week later, op 30 augustus, volgt dan de Ouderkerkerplas Triathlon, terwijl op 27 september de afsluiter van het seizoen op het programma staat: de tweede editie van de Bosbaan Triathlon.

Alle Amsterdamse triathlons zijn sprinttriathlons en kenmerken zich door gezelligheid. Er zijn rollende keukens met lekkere hapjes en een goed gevulde bar. Daarnaast zijn er aanbieders van wetsuits en triathlonartikelen, masseurs en een fietsenspecialist die gratis fietsen afstelt en advies geeft. Voor de kinderen is er een groot springkussen.

In 2015 wil de organisatie zelfs uitbreiden met een vierde locatie en zijn er plannen voor een onderlinge competitie, waarin elke locatie twee keer wordt aangedaan.

Bronnen / Links:
Amsterdamse Triathlons
Nederlandse Triathlon Bond