Tim Brydenbach verschalkt Team4Talent in Stein

STEIN – De overmacht van Team4Talent in de afgelopen Eredivisiewedstrijden heeft vandaag een klein deukje gekregen. In Stein moest de formatie voor het eerst in de (driejarige) geschiedenis van de Eredivisie de overwinning overlaten aan een atleet van een ander team. De Belg Tim Brydenbach, uitkomend voor het ZeroD Quadra team, pakte de winst in een spannende wedstrijd. De rest van het podium ging wel naar Team4Talent, in de personen van Youri Severin en Evert Scheltinga, en de oranje-bruine formatie pakte ook weer de teamoverwinning. Bij de vrouwen was de winst voor Danne Boterenbrood; bij de teams had Hellas het meest homogene collectief, met alle vier atletes binnen de top-tien.

In de haven van Stein was de start van de Eredivisiewedstrijden een kwartier vertraagd als gevolg van de eerdere vertraging van ruim twintig minuten bij de recreatieve sprint als gevolg van een nog niet vrijgegeven fietsparcours. Bij de
MANNEN
was Marco Akershoek het snelst uit het water, maar werd al op enkele seconden gevolgd door een groep concurrenten, waaronder drie van de vier Team4Talent-atleten. Evert Scheltinga had wat meer achterstand. Eenmaal op de fiets op het uitdagende parcours ontstond er een grote kopgroep van circa 25 man, gevolgd door twee grote groepen achtervolgers. Na de wissel was Scheltinga als eerste weg, gevolgd door Severin en Brydenbach. In het eerste stuk moest Scheltinga de twee even lichtjes loslaten, maar kon in de ronde door het Steinerbos teamgenoot Severin weer terughalen.
Achter Team4Talent legde het AdviSafe Triteam4Unicef beslag op de tweede plaats. De
MANNEN
van ProTriathlon werden derde.

Bij de vrouwen werd het een wedstrijd tussen Boterenbrood en Pien Keulstra. Bij het zwemmen moest Keulstra nog even een veer laten, maar op de fiets kwam ze ijzersterk terug. Boterenbrood kwam samen met Hanneke de Boer en Neise Becks op een tiental seconden als eersten uit de haven. Keulstra keek op dat moment tegen een driekwart minuut averij aan, doch trok op de fiets ten strijde, haalde Boterenbrood bij en maakte het haar op de fiets bij tijd en wijle lastig. Met een kleine minuut voorsprong op vier achtervolgers (naast De Boer en Becks ook Linda van Bemmel en Ilona Eversdijk) begon het tweetal aan het lopen. In het aanloopstuk naar de nieuwe finishlocatie bij het gemeentehuis van Stein wist Boterenbrood definitief het gat te slaan. Sione Jongstra wist lopend nog een mooie opmars te maken en legde beslag op de overgebleven podiumplek.
Hellas pakte met vier finishers in de top-tien wederom de eerste stek. Het Groningse team van Boterenbrood werd tweede, en de derde plaats werd ex aequo bezet door de vrouwen van De Dolfijn en het Trivio LD-team.

In de algemene rangschikking voeren Team4Talent en Hellas Utrecht de tabellen aan. Titelprolongatie komt, met nog twee races te gaan, dichtbij voor de kampioensformaties. Zowel bij de
MANNEN
als de vrouwen wordt achter de koplopers fel gestreden om de overige podiumplekken. Bij de
MANNEN
staat Triathlonteam.nl tweede, met slechts een puntje voorsprong op ProTriathlon. Runnersworld Triteam Groningen en Trivio Long Distance Team staan met gelijk puntenaantal tweede en derde bij de vrouwen. De Groningsen hebben een beter ‘doelsaldo’ op basis van individuele klasseringen. Onderin is degradatie naar de 1eDivisie steeds actueler. Bij de vrouwen degradeert de nummer tien in de eindstand. Bij de
MANNEN
dalen de nummers 17 tot en met 20 een niveau af aan het eind van het seizoen.

 

 UITSLAGEN TRIATHLON STEIN (0,75Z - 25F - 10L) 
MANNEN

------------------------------
1 Tim Brydenbach BEL 1.07.52
2 Evert Scheltinga 1.08.08
3 Youri Severin 1.08.12
4 Sven Strijk 1.08.29
5 Marco Akershoek 1.08.34
6 Marc Geerts BEL 1.08.40
7 Gerbert vd Biggelaar 1.08.59
8 Bas de Waal 1.09.04
9 Omar Brons 1.09.08
10 Tim Dullaart 1.09.12 VROUWEN
-----------------------------
1 Danne Boterenbrood 1.14.51
2 Pien Keulstra 1.15.51
3 Sione Jongstra 1.17.36
4 Hanneke de Boer 1.17.43
5 Linda van Bemmel 1.18.07
6 Inge Heus 1.18.14
7 Jony Heerink 1.18.25
8 Ilona Eversdijk 1.18.27
9 Lizette van der Vegt 1.18.58
10 Rina Zijgers 1.19.07

Bronnen / Links:
– Martijn Keijsers
Triathlon Limburg