Maaike Caelers en Jorik van Egdom zoeken ritme in WTS Chicago

CHICAGO (USA) – Maaike Caelers en Jorik van Egdom starten dit weekend in de World Triathlon Series wedstrijd in Chicago. Beide atleten gaan op voor hun tweede WTS-optreden in de cyclus van 2014. Van Egdom start om ervaring op te doen tussen de wereldtop; Caelers maakt haar comeback na een enkelblessure.

Na een eerder dit seizoen opgelopen enkelblessure moest Maaike Caelers gedwongen rust houden. De Limburgse kwam terug naar Nederland, sloeg enkele WTS-races en het EK over en herstelde in haar vertrouwde omgeving. In Chicago wil Caelers wedstrijdritme opdoen in wat haar eerste wedstrijd zal worden na haar blessure. Caelers kan meteen vol aan de bak, want de tegenstand is sterk. Favoriete is de Amerikaanse Gwen Jorgensen, de huidige leidster in de stand om het WK. Ook voormalig wereldkampioene Helen Jenkins uit is van de partij, net als de Australische Emma Moffat.

Jorik van Egdom sprak na zijn debuut in de World Triathlon Series in Kaapstad over een leerproces. De jonge Veenendaler werd sindsdien nationaal kampioen bij de elite, scoorde verdienstelijk op het EK voor junioren en gaat in Chicago opnieuw op zoek naar leerpunten voor de toekomst. Met zijn negentien jaar is Van Egdom een van de jongste deelnemers. Hij neemt het op tegen vedettes als regerend wereldkampioen Javier Gomez (ESP), diens landgenoten Mario Mola en Fernando Alarza en de Zuid-Afrikaan Richard Murray, in 2014 al goed voor twee podiumplekken in de WTS.

De vrouwen komen zaterdag in actie. Start is om half zeven in de Nederlandse avond. Op zondag starten de
MANNEN
om elf uur ‘s avonds Nederlandse tijd. Chicago is voor het eerst gastheer van een wedstrijd uit de World Triathlon Series. In 2015 organiseert de stad de zogenoemde Grand Final, de laatste race uit de WK-series.