Wim van Oijen benoemd tot voorzitter Nederlandse Triathlon Bond

Wim van OijenNIEUWEGEIN – In de Triathlonraad van 23 april is Wim van Oijen benoemd tot voorzitter van de NTB. Hij volgt Henk van Lint op, die na negen jaar voorzitterschap niet herkiesbaar was. Van Lint werd na zijn aftreden onderscheiden en benoemd tot erelid.

Henk van Lint werd in april 2005 voorzitter van de NTB. De Brabander bracht veel ervaring mee uit de sportwereld. Zo was hij eerder verbonden aan de Nederlandse Ski Vereniging, de Nederlandse Toer Fiets Unie en werkte hij voor NOC*NSF. Hij zag het tot zijn belangrijkste taak om de bondsorganisatie te professionaliseren, zowel bestuurlijk als op het vlak van de werkorganisatie. In zijn afscheidsspeech stelde van Lint trots te zijn op wat hij achterlaat en hij benadrukte voor zijn opvolger het belang van samenwerking binnen én buiten de triathlonsport.

Met een achtergrond in de triathlonsport als organisator van de triathlon van Holten en een eerdere termijn als vice-voorzitter in het NTB-bestuur, is Wim van Oijen bepaald geen onbekende naam in de triathlonwereld. Van Oijen, in het dagelijks leven projectleider de Antea Group (het voormalige Oranjewoud) werd in de vergadering van de Triathlonraad aangesteld als voorzitter en opvolger van Henk van Lint. Hij benoemde het continueren van de kwaliteit waarmee de NTB momenteel werkt tot een speerpunt van zijn voorzitterschap.

Naast de verkiezing van Van Oijen waren er ook herverkiezingen van de zittende bestuursleden Ton Beumer en Martin Breedijk.