[Advertorial] Huur je wetsuit bij Triathlon226!

Zone3-Vision-wetsuit-mens-and-womensNa je fiets is het wetsuit vaak de grootste aanschaf die je zal doen voor je sportbeoefening. Alleen: een fiets hebben de meeste sportievelingen wel in huis. Een wetsuit niet. Als aanstaand of beginnend triatleet is het dan ook niet altijd vanzelfsprekend om meteen maar een pak van een paar honderd euro aan te schaffen. De oplossing: huren!

Waarom een wetsuit? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. In de eerste plaats dient deze als bescherming tegen de kou van het buitenwater. Maar daarnaast levert een wetsuit – niet onbelangrijk! – ook extra drijfvermogen, waardoor je met minder energie en sneller kan zwemmen. Met name voor de technisch minder vaardige zwemmers kan dit een enorm voordeel opleveren. Vandaar dat je bij de start van vrijwel iedere triathlon bijna alle triatleten van top tot teen gehuld in strakke zwarte pakken ziet.

De drie gouden regels bij het uitzoeken van een geschikt triathlonwetsuit zijn: pasvorm, pasvorm en pasvorm. Een pak moet soepel, als een tweede huid om de zwemmer heen sluiten. Als een wetsuit te strak zit, wordt je belemmerd in je beweging en je ademhaling (om van het uittrekken nog maar even te zwijgen). Een te los zittend wetsuit verliest echter direct zijn isolerende eigenschappen, omdat je bij het zwemmen dan bij iedere slag vers (koud) water tussen pak en huid binnen schept. Daarnaast moet een wetsuit ook beantwoorden aan jouw wensen qua duurzaamheid en souplesse. Met name op dit laatste vlak bestaan grote verschillen tussen de diverse merken en modellen. Goed passen een wetsuit is daarom geboden. Iedereen is immers net even anders gebouwd.

De beste methode om een pak te passen, is om er gedurende enige tijd in te zwemmen. Dit kan bijvoorbeeld bij wetsuit-testdagen die diverse winkeliers in het voorjaar organiseren, maar het kan dus ook door middel van het huren van een wetsuit.

Triathlon226 biedt sinds vorig jaar de mogelijkheid aan om een wetsuit te huren. Triathlon226 heeft daarvoor een serie aan AquaSphere Pursuit wetsuits in de aanbieding en een serie aan Zone3 Vision wetsuits. Van dit laatset merk is Triathlon226 ook de agent voor Nederland. Diverse modellen van dit merk, van de Britse triatleet James Lock, zijn namelijk bij diverse testen als beste uit de bus gekomen. Zo is de Vision een aantrekkelijk geprijsd wetsuit, dat echter nagenoeg net zo soepel is als duurdere modellen van concurrerende merken. En niet onbelangrijk: de Vision is ondanks zijn soepelheid toch zeer goed bestand tegen rukken en trekken, en daardoor vrij weinig gevoelig voor beschadiging bij aan- of uittrekken.

Voor 49 euro kun je via Triathlon226 een wetsuit voor een short week huren (woensdag t/m maandag). In die periode kun je het wetsuit uitgebreid testen of gebruiken bij een wedstrijd. Mocht je na afloop van de huurperiode overtuigd zijn en een wetsuit willen aanschaffen, dan geeft Triathlon226 je de huurprijs als korting op een nieuw pak.