Laurent Vidal in coma na hartaanval

Laurent VidalMONTPELLIER – De Franse toptriatleet Laurent Vidal ligt in een kunstmatige coma in het ziekenhuis van Montpellier. De drievoudig Frans kampioen en de nummer vijf van de Spelen in Londen werd tijdens een zwemtraining geveld door een hartaanval. Daarna moest hij minutenlang gereanimeerd worden voor hij naar het ziekenhuis kon gebracht worden, alwaar hij inmiddels al 48 uur in coma wordt gehouden

Vidal was aan het trainen in het zwembad van Sète, toen hij begon te klagen over hevige pijn in de borststreek. De Fransman kon nog op eigen kracht uit het water komen. De toegesnelde hulpdiensten slaagden erin om Vidal na een minutenlange behandeling te reanimeren. Toen hij weer bij bewustzijn was, werd hij overgevlogen naar het ziekenhuis van Montpellier. Daar werd beslist om hem in een kunstmatige coma te brengen.

Andrea Hewitt, de Nieuw-Zeelandse verloofde van Vidal, liet via Twitter weten dat ze iedereen bedankt voor alle steun.

Bronnen / Links:
– Algemeen Dagblad