Valpartijen tijdens BK Sprint maken Nederlanders kansloos

TOURNAI (BEL) - Voor de Nederlandse duatleten was dit weekeinde tijdens het BK Sprintduathlon in Tournai de laatste kans zich te kwalificeren voor het WK duathlon in Pontevedra (Spanje) op 31 mei. Thijs Wiggers startte tussen 90 andere junioren. Na 300 meter werd hij ten val gebracht waardoor de hele wedstrijd één lange achtervolging werd met een achtste plaats tot gevolg.

De seniorenrace met 250 deelnemers bracht tijdens het fietsen een kopgroep van twee en een achtervolgende groep van 24 bijeen. In deze tweede groep ook Alexander Picard, Maikel Zuiderhoudt, Armand van der Smissen en Caimin Stevens. Stevens leek na zijn goede eerste run de belangrijkste gegadigde aan de kwalificatiecriteria te voldoen maar kort na de wissel kreeg hij een harde duw waardoor hij tegen en zelfs over de dranghekken vloog. Een kapotte bril, zere rug en krampen belette hem niet te finishen maar een topklassering was uiteraard uit zicht. Beste Nederlander werd nu Van der Smissen op plaats elf, gevolgd door Zuiderhoudt op de dertiende plaats en luttele seconden daarna Picard op plaats zeventien.

Belgisch kampioen werd Gert van Poucke, voor Nicolas d’Harveng en Pieter Rijnders. Bij de vrouwen was Alexandra Tondeur de snelste.

Later deze week zal duathlonbondscoach Van der Smidden de WK ploeg bekend maken.

UITSLAGEN 
DUATHLON TOURNAI (BEL)
(5L - 20F - 2,5L)
MANNEN ------------------------------
 1 Gert van Poucke     BEL 57.32
 2 Nicolas D’Harveng    BEL 57.39
 3 Pieter Rijnders     BEL 57.45
 4 Francois Humblet    BEL 57.47
 5 Alexis Choteau     BEL 57.52
 6 Julien Brazy      FRA 58.03
 7 Glen Laurens      BEL 58.11
 8 Sander Heemeryck    BEL 58.17
 9 Victor Steelandt    FRA 58.18
10 Jeremy Boulogne     FRA 58.21
MANNEN JUNIOREN ---------------------
 1 Pierre Balty      BEL 58.58
 2 Jonathan Wayaffe    BEL 59.15
 3 Erwin Vanderplancke   BEL 59.37   
Bronnen / Links:
- Armand van der Smissen
- Triathlon Club du Grand Tournaisis

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.