Jos Alberts versterkt bestuur Stichting Triathlon Limburg

Jos AlbertsSTEIN – Met ingang van vandaag zal Jos Alberts (52) het bestuur van de Stichting Triathlon Limburg komen versterken. Hij zal vooral de marketing en commerciële activiteiten binnen de Stichting aansturen, en daar waar nodig een nieuwe impuls geven. Voorts zal voormalig wielerprof Alberts de PR-functie van Ruud de Haan overnemen.

De Stichting maakt graag gebruik van de exertise van Jos Alberts op het gebied van marketing, communicatie en commerie, welke hij gedurende de afgelopen twintig jaar heeft opgedaan bij organisaties als UCI, KNVB, UEFA en FIFA. Anderzijds heeft Alberts duidelijk te kennen gegeven duidelijke groeipotentie te zien voor de STL, mede gezien de kwaliteit en passie die de organisatie de afgelopen jaren heeft aangetoond.

Deze aanstelling past in het kader van de verdere professionalisering van de Stichting Triathlon Limburg. Zeker gezien de toetreding van de triathlon van Stein tot het Ocean Lava circuit, maar zeker ook met het oog op de potentie van de Triathlon van Maastricht en de overige activiteiten van STL om de triathlonsport te promoten in binnen- en buitenland. Diot geldt niet alleen voor de topsport, maar op alle mogelijke terreinen. Vooral breedtesport, opleiding en G-sport staan hoog op de agenda van de Stichting Triathlon Limburg.

Met de komst van Alberts zal De Haan zich binnen het stichtingsbestuur STL alleen nog bezig gaan houden met atletenzaken en daarmee de ruimte verkrijgen om zich weer vooral te richten op zijn core-bussiness als triathlonspeaker. De Haan: “De afgelopen twee jaar heb ik me ingezet binnen STL als bestuurder om de doorstart van de triathlon van Stein en de nieuwe ontwikkelingen mede vorm te geven. Nu deze zaken deels gerealiseerd of bijna gerealiseerd zijn en STL steeds meer vorm krijgt als proffesionele organisatie, kan ik me weer meer concentreren op het speakeren van triathlons. Dat is wat ik het liefste doe tenslotte. Ik ben geen bestuurder/organisator, maar die stuiterbal die een wedstrijd vocaal ondersteunt. Wel wil ik graag deel blijven uit maken van het bestuur van STL, maar veel minder op de voorgrond, maar dienend als adviseur.”

Bronnen / Links:
– Ruud de Haan
Stichting Triathlon Limburg