ITU viert 25-jarig bestaan

LAUSANNE (SUI) – Deze eerste april markeert voor de International Triathlon Union haar 25-jarig bestaan. Om dat te vieren zal de ITU dit het gehele seizoen markeren met een breed palet aan projecten en activiteiten tijdens diverse ITU-events. “We zullen deze door het jaar heen gespreid aankondigen, om onze korte maar rijke geschiedenis als mondiale bond te vieren”, aldus ITU-president Marisol Casado. “We zijn in een korte tijd heel ver gekomen, mede dankzij de inspanningen van veel toegewijde vrijwilligers, atleten, coaches, organisatoren en andere triathlon-enthousiastelingen. Nu nemen we de tijd om daar even op terug te kijken om daarna weer plannen te smeden voor de groei van de sport in de toekomst.”

Na de oprichting en het eerste WK in Avignon in 1989, heeft de ITU zich in rap tempo ontwikkeld tot een sterke mondiale bond. Inmiddels telt de ITU meer dan 160 aangesloten nationale bonden. De inspanningen van de ITU hebben er voor gezorgd dat de sport in een recordtempo werd opgenomen in het Olympisch programma, waar het nu inmiddels vier keer op heeft mogen acteren.

[youtube]IUsRjSezD8o[youtube]

Bronnen / Links:
International Triathlon Union