Terence Olaria tweede in Herderen

HERDEREN (BEL) – Met een sprintwedstrijd in Helderen is het Belgische triathlonseizoen zondag begonnen. De wedstrijd werd gewonnen door Geert Lauryssen en Christine Verdonck. Nederlandse triatleten mengden zich ook in de strijd. Terrence Olaria gaf Lauryssen stevig partij en eindigde tweede. Bob Martens werd, net als vorig jaar, vierde.

Lauryssen maakte er een spannende strijd van in achtervolging op Olaria. Die was er op de fiets samen met ploegmaat Stef Verachten vandoor. Martens kwam in de finale van de 20 km fietsen nog terug en wisselde als eerste. Maar al snel nam Olaria de koppositie over. Pas in de voorlaatste bocht kon Lauryssen het gat dichten.

 UITSLAGEN TRIATHLON HERDEREN (BEL) (Achtste triathlon) 
MANNEN
 
------------------------------
 1 Geert Lauryssen BEL 56.00
 2 Terrence Olaria 56.06
 3 Yeray Luxem BEL 56.18
 4 Bob Martens 57.01
 5 Wouter Vandermast BEL 57.25
 6 Timothy Vanhoutem BEL 57.28 VROUWEN
 ----------------------------- 
1 Christine Verdonck BEL 1.06.07
 2 Lone Meertens BEL 1.08.21
 3 Birgit Massage BEL 1.09.50

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
3Athlon.be