Triathlon Leiderdorp terug op kalender met compleet nieuw parcours

LEIDERDORP - Vorig jaar moest ruim een maand voor de wedstrijddag de triathlon van Leiderdorp nog worden geannuleerd omdat op de wedstrijddag een belangrijk deel van het fietsparcours afgesloten zou zijn vanwege wergwerkzaamheden. De organisatie liet zich er niet door uit het veld slaan, en heeft het evenement drastisch op de schop genomen. Na veel gepuzzel en overleg kan de organisatie nu een geheel vernieuwd evenement presenteren, op een geheel nieuwe locatie en met een veiliger en aantrekkelijker parcours.

Harco Schaafsma, motor achter veel activiteiten van triathlonvereniging de Zijl, had al stiekem een idee ontwikkeld waarbij start en finish niet meer op de terreinen van ‘De Bloemerd aan de noordrand van Leiderdorp, maar aan de andere kant van het dorp op de rand tussen Leiden en Leiderdorp. Zwemmen in de Zijl en fietsen over de N445, zo was zijn gedachte. Geen sinecure, want daarvoor is een gedeeltelijke afsluiting van de Zijl, De Baanderij en een gehele afsluiting van de provinciale weg nodig. Niet iedereen was meteen optimistisch, maar gaandeweg bleken zowel de provincie Zuid Holland als de gemeente Leiderdorp en niet in de laatste plaats de ondernemers van De Baanderij wel voor dit idee te porren. Ook de sponsors gaven van meet af aan hun support voor deze nieuwe editie.

Er moet nog veel worden geregeld om het allemaal in goede banen te leiden voor deelnemers, publiek, sponsors en overig verkeer. Maar alle signalen staan op groen. Op 10 augustus start de triathlon vanaf de (voor verkeer afgesloten) Zijldijk met een duik in het water de Zijl. Daarna wordt vanaf De Baanderij via de Zijldijk koers gezet naar de voor de wedstrijd geheel afgesloten N445. Het loopparcours voert vanaf De Baanderij via de Zijlstroom naar de oevers van de Dwarswatering, waarin in de afgelopen jaren het zwemparcours was uitgezet.

Bronnen / Links:
- Jeroen Fakkeldij
- Saton Optiek triathlon Leiderdorp

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

Één reactie

  1. Eddy - 7 maart 2014:

    Werkelijk een schitterende fietsroute dwars door het Groene Hart. Normaal alleen toegankelijk voor auto;s en deze dag dus ook voor triathleten. Top!