Zeeland volledig triathlonloos in 2014

VLISSINGEN - Naar het zich nu laat aanzien zal in 2014 de provincie Zeeland voor het eerst geheel ontbreken op de nationale wedstrijdkalender. Gisteren werd bekend dat de enige wedstrijd die dit jaar nog op de kalender prijkte, de Triathlon Zeeland in Vlissingen, volgend jaar ook niet doorgaat. De organisatie van het het evenement op en rond de Vlissingse boulevard ziet geen kans de financiën rond te krijgen. Bovendien worden de inspanningen te groot voor het organisatiecomité. De wedstrijd zou volgend jaar zijn vijfde editie gekend hebben.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

3 reacties

  1. Cor - 25 november 2013:

    Jammer dat de Triathlon niet door gaat. Je kan een triathlon niet vergelijken met een marathon of trial. Daar er lang zoveel deelnemers niet zijn en neem alleen al het bedrag dat de organisatie af moet staan aan de NTB.

  2. Frank - 22 november 2013:

    Ja Ronnie, dit bewijst maar weer eens dat voor het organiseren van een triathlon de aanwezigheid van een geschikte sociale infrastructuur (organisatoren) veel belangrijker is dan de beschikbare fysieke infrastructuur.

  3. ronnie - 22 november 2013:

    Vreemd, van de ene kant is er een enorm aanbod aan mooie loopevenementen in Zeeland. Denk aan de Kustmarathon en de Trail by the Sea. Je zou in die regio toch een fantastisch off-road evenement neer moeten kunnen zetten van internationale allure, een soort van Nederlandse Norseman.