Masters op dreef in crossduathlon Noordwijk

NOORDWIJK – [updated] – Michael Krijnen en Ingrid van Lubek hebben vandaag voor de kust van Noordwijk de Beachduathlon gewonnen. Beide veertigplussers waren te sterk voor de jonkies onder aanvoering van Michel Pannekeet en Laura Hak. Krijnen draait een goed crossduathlonseizoen, waarin hij al verschillende tweede plaatsen bemachtigde. De atleet uit Spanbroek is kandidaat voor de titel op het NK in Groesbeek half december. Bij de vrouwen ging de winst naar Van Lubek, voor wie het inmiddels zeven jaar geleden was dat ze deze wedstrijd op haar naam schreef. Met haar derde winst in de Beachduathlon komt ze op gelijke hoogte met Judy van den Berg. Op de korte afstand ging de winst naar Luciën Thijssen en Netty van den Oever.

Met enige angst keken de organisatoren van de Running Center Beach Duathlon zondagmorgen naar de donkere lucht boven het strand van Langevelderslag. De wedstrijd staat bekend om de pittige strijd met de weerelementen en het uitdagende parcours, maar op windstoten en noodweer zat niemand te wachten. Vlak voor de start kwam een korte heftige hagelbui naar beneden zetten, maar daarna bleef het grotendeels droog totdat alle deelnemers binnen waren.

Krijn bleef een record aantal van bijna driehonderd deelnemers voor tijdens een onstuimige wedstrijd. Ondanks de stormachtige wind vond winnaar Michael Krijnen de omstandigheden niet eens zo vervelend. “Precies op het strand kregen wij de wind in de rug. Daarmee konden we lekker fietsen. Ik had alleen moeite met het stuifzand bij de strandopgangen. Eigenlijk heb ik alle afgangen met de fiets aan de hand gelopen.”
Direct na de start had de Krijnen al een gat geslagen met de concurrentie. Tijdens de hele wedstrijd consolideerde hij zijn voorsprong en tijdens de wissels kon hij deze verder uitbreiden. “Ik wist dat wij veel moesten lopen met de fiets. Daarom heb ik expres mijn loopschoenen aangehouden. Dat maakte het makkelijker om met de fiets te lopen en scheelde ook tijdens de wissel zo’n twintig seconde per keer.”

De winnaar van de
MANNEN
kon even later zijn eigen vrouw ook richting het podium juichen. Dagmar Krijnen eindigde als derde. Zij completeerde het podium waar Ingrid van Lubek de bovenste tree bezetten. Van Lubek – meervoudig Nederlands Kampioen en oud olympiër – domineerde de wedstrijd van start tot finish.

Organisator Co Jansen keek tevreden toe bij het sportieve spektakel, maar zat met zijn gedachte ook al bij volgend jaar. “De inschrijving moest al weken geleden dicht vanwege het grote aantal aanmeldingen. Wij moeten gaan nadenken hoe de wedstrijd de komende jaren te organiseren met de toenemende populariteit van zowel onze unieke wedstrijd als de sport in het algemeen. Het strand is groot genoeg voor extra startplaatsen en gastheer St(r)andplaats Nederzandt en onze hoofdsponsor Running Center zijn enthousiast.”

 UITSLAGEN CROSSDUATHLON NOORDWIJK (7L - 16MTB - 3,5L) 
MANNEN

------------------------------
1 Michael Krijnen 1.22.25
2 Michel Pannekeet 1.23.34
3 Paul Schermers 1.23.59
4 Jeroen Tiebie 1.24.44
5 Ron Aardenburg 1.25.05
6 Jos Broeren 1.25.47 VROUWEN
-----------------------------
1 Ingrid van Lubek 1.40.40
2 Laura Hak 1.41.23
3 Dagmar Krijnen 1.43.31

Bronnen / Links:
– Joost Kling
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Running Center Beachduathlon Noordwijk