Erik-Jan Spijkerman wint tweede Pyramide-duathlon

AUSTERLITZ – De tweede editie van de Pyramide-duathlon van Austerlitz is vandaag gewonnen door Erik-Jan Spijkerman. De atleet uit Hoorn bleef aan de finish zijn streekgenoot Michael Krijnen ruim een minuut voor. Derde werd Joost Christiaans, die na het fietsen aan de leiding kwam maar door kramp werd terug geworpen. Annemiek Veenkamp won de vrouwenrace.

Lange tijd zag het er naar uit dat Mark Hamersma de wedstrijd naar zich toe zou trekken. De 20-jarige Veenendaler, daarmee de jongste deelnemer op de lange afstand, kwam met twee minuten voorsprong bij zijn mountainbike aan de voet van de beroemde pyramide aan. Op de fiets kwamen de concurrenten wel terug, maar met het ingaan van de laatste ronde had Hamersma nog steeds een minuut voorsprong. Bij de ‘kuil’ – een zwaar stukje in het parcours – raakte hij echter onwel en moest stoppen. Christiaans nam in de laatste kilometers fietsen de kop over, maar ook hij kon het lopend niet afmaken vanwege kramp. Spijkerman, in voorbereiding op het NK wintertriathlon in Assen over vijf weken, was plotseling de nieuwe koploper. Hij had maar twee keer op de mountainbike gezeten ter training, maar het was voldoende. De vooral in Spanje fietsende profrenner Paul Kneppers werd vierde.

 UITSLAGEN CROSS-DUATHLON AUSTERLITZ (9L 25MTB - 4,5L) 
MANNEN

-----------------------------
1 Erik-Jan Spijkerman 2.00.58
2 Michael Krijnen 2.02.01
3 Joost Christiaans 2.03.12
4 Paul Kneppers 2.03.22
5 Thomas van den Hof 2.06.12
6 Remi Jansen 2.07.02
VROUWEN ----------------------------
1 Annemiek Veenkamp 2.24.01
2 Dagmar Krijnen 2.29.48
3 Yvonne Huis in ‘t Veld 2.33.15

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Pyramide Duathlon, Austerlitz