Pearl Izumi Ultra -slimme- Short

Voor degene die na het triathlonseizoen nog een najaarsmarathon op het programma hebben staan heeft Pearl Izumi een slimme short (of short tight) in de collectie zitten. Het is in de wedstrijd altijd een beetje puzzelen hoe je je gels meeneemt. Althans, voor degene die niet willen hardlopen met zo’n Al Qaida drinkgordel. Ik kan er persoonlijk niet tegen om een gordel met 4 of soms nog meer drinkflesjes te dragen en start vaak met een bidon in de hand om toch mezelf van het nodige vocht te voorzien. Dan blijft het ook nog lekker op temperatuur, want waar ik ook niet tegen kan is lekker in je tempo zitten en dan bij de eerste de beste drinkpost een sloot koud water of sportdrank naar binnen te gieten. Daar gaat mijn maag van in krampachtig protest.Pearl-Izumi-Ultra-Short-

De Pearl Izumi Ultra Short is voor mij de meest handige oplossing die ik sinds jaren heb ontdekt en de hele zomer al mijn favoriete loopbroekje is. Er zijn 2 uitvoeringen, de strakke short tight die nog steeds erg populair is of de short die losser om de benen zit, maar wel tegen het schuren een dunne short tight als onderlaag er in heeft zitten. De pasvorm is zo goed dat ik de laatste versie zonder slip draag en alles toch goed op z’n plekkie blijft zitten. Wat de shorts onderscheidt van de andere loopbroekjes zijn de mogelijkheden om voeding/vocht mee te nemen. Aan weerszijden zitten 2 zakjes die groot genoeg zijn om een 125 ml flesje in mee te nemen. Die zou je bijvoorbeeld kunnen vullen met je favoriete gels als die niet tijdens je wedstrijd worden verstrekt.

Pearl-Izumi-Ultra-Split-Shorts-side-views

Dat scheelt je dan het open scheuren van de verpakking en het vaak bijbehorende geknoei omdat ze nooit zo openscheuren als dat je wilt. Een andere optie is om deze flesjes te vullen met water en de gels in het zakje achter op de rug mee te nemen. Hoewel ‘zakje’ niet helemaal de correcte weergave is van het formaat. Deze zak is zo groot dat ik er probleemloos 5 a 6 gels in kan stoppen. Moet ik wel het koordje wat strakker aantrekken om te voorkomen dat de broek zakten wat minder schudt, maar het werkt verder prima.

Pearl-Izumi-Ultra-Short-tight men

By far mijn favoriete loopshort voor elke afstand.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

6 reacties

 1. annette - 4 oktober 2013:

  Is dit broekje unisex of is er ook een damesuitvoering?

 2. Frank Renia - 26 september 2013:

  Beste Jeroen, ik vind het een goed en duidelijk artikel. Onderaan staat een short, die vind ik ook mooi, is dat je favoriete loopshort? Ik kan nergens dat type vinden. Heeft deze ook zakjes aan de zijkant? Ik lees het graag! Groet, Frank

 3. Sander - 23 september 2013:

  Volgens mij zag ik hem afgeprijsd op Bike24.de staan. Wat mij ontgaat is waarom dit broekje als najaarsmarathon-tip wordt geopperd als er ook een 3/4 beschikbaar is. Hou die knietjes warm, zeker over zo’n afstand. Wel een waanzinnig mooi broekje, de tight dan. De short ziet er niet uit.

 4. Bernard - 23 september 2013:

  Je vraagt je soms af waarom sommige triatleten meteen over de kosten lopen te zeuren. Kies dan een andere, goedkopere sport Arnold. Maar ik zal je een tip geven, ik loop mijn marathons altijd in mn triathlonpakje. Heeft ook zakjes. Als je die wel hebt…

 5. Maarten - 23 september 2013:

  Weer een heerlijk Nederlandse reactie. Je kan ook in je ondergoed een marathon lopen, dan hoef je helemaal geen aparte broek te kopen. Als je 80 euro duur vindt dan koop je die broek niet, moeilijker wordt het niet.

  Waar is deze broek overigens te koop in Nederland?

 6. Arnold - 20 september 2013:

  En 80 euro armer?
  Voor die 40 euro kan ik bij de marathon wel een vriendje vragen die voedsel aanlevert. Daarna samen uiteten.

  [reactie redactie] Toch iets lastiger wanneer je naar bijv. New York of Berlijn gaat. Dan red je het niet met € 40. En mee eens: best een hoop geld, maar een goede technische loopshort is bij menig merk ook rond de € 40 a € 50 en de Pearl Izumi is geen € 80, maar € 60. De gemiddelde drinkbelt € 20 a € 30. De laatste heb je niet meer nodig, dus over het geheel is het verschil dan niet zo groot en overigens is de short tight ‘slechts’ € 50.