Nieuwe triathlonvereniging in de Hof van Twente

TriTeam Van Wijnen in de WTS Triathlon van Londen 2013GOOR – Op vrijdagavond 27 september zag een nieuwe Twentse triathlonvereniging het licht: Tri Team van Wijnen (TTvW). De thuisbasis van de nieuwe vereniging is Goor, maar richt zich op de gehele Hof van Twente en daarbuiten. De vereniging kent bij oprichting een kleine 50-tal leden en voorziet daarmee duidelijk in een behoefte voor de snel aan populariteit winnende triathlonsport.

De vereniging wil ook in competitieverband van zich doen spreken. Daartoe is een sterk team samengesteld dat zich ten doel heeft gesteld op korte termijn naar de eredivisie triathlon te promoveren. Gehoopt wordt op instroom in de eerste divisie volgend jaar, om daar om het kampioenschap mee te kunnen strijden. Het team is geformeerd rond Markeloërs Rudi Jansen en Ronny Leeftink en bestaat uit zeven sterke triatleten uit de regio rond Hof van Twente.