Rachel Klamer sluit seizoen af met derde plaats

ALICANTE (ESP) – In de laatste ITU World Cup wedstrijd van het seizoen is Rachel Klamer als derde geëindigd. De triatlete uit Denekamp sloot daarmee haar vooral succesvolle Europese seizoen af. Hoogtepunt was de Europese titel in Alanya. Aan de Spaanse Costa Blanca kwam Klamer kort achter de Britse Lucy Hall uit de Middellandse Zee, bij het fietsen maakte ze deel uit van een kopgroep van negen triatletes met daarin alle favorieten. Goed uit de startblokken moest de triatlete, die volgende week 23 wordt, de Britse Stimpson en de Italiaanse Betto laten gaan.

Het was na de triathlon van Mooloolaba, waar ze in 2009 al eens derde werd, de tweede keer dat Rachel Klamer op het podium van een World Cup triathlon stond. Bij de mannen werd de race gewonnen door de Zwitser Sven Riederer, reeds in 2004 winnaar van Olympisch brons in Athene. De 32-jarige Riederer won in zijn lange loopbaan echter nog nooit een World Cup. De enige Nederlander in het veld, Donald Hillebregt, kon tot en met het fietsen met de besten mee komen, bij het lopen viel de Hillegommer ver terug. Uiteindelijk eindigde hij op 8,5 minuut.

UITSLAGEN 
TRIATHLON ALICANTE (ESP)
(Olympische afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Sven Riederer    SUI 1.53.44
 2 Vicente Hernandez  ESP 1.53.46
 3 Grant Sheldon    GBR 1.53.48
 4 Dmitry Polyanskiy  RUS 1.54.07
 5 Miguel Arraiolos   POR 1.54.10
VROUWEN ----------------------------
 1 Jodie Stimpson    GBR 2.02.39
 2 Alice Betto     ITA 2.03.24
 3 Rachel Klamer       2.04.15
 4 Ainhoa Murua     ESP 2.05.02
 5 Anastasia Abrosimova RUS 2.05.06
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.